Sport

FOTO Otvoren 10. Dubrovnik Dub Bowl

DUB BOWL 2024 7

Svečano je ovog ponedjeljka otvoreno jubilarno deseto izdanje međunarodnog teniskog turnira Dubrovnik DUB Bowl za uzrast od 11 i do 13 godina. Proteklih devet izdanja okupilo je u Dubrovniku više od tisuću i pol malih tenisačica i tenisača iz 70-ak države svijeta sa svih kontinenata.
Kao i svaki put, tako i ovaj, put Dubrovnika su se i uputile ne samo male tenisačice i mali tenisači, te njihovi treneri, već i članovi uže i šire obitelji.
Koliko je jak Dubrovnik DUB Bowl potvrđuje činjenica kako je na zemljanim terenima Tenis centra Dubrovnik u Gospinom polju do danas nastupilo oko stotinjak mališana, koji su bili u tom trenutku državni prvaci. Čak su znalo u nekim državama, poput Bugarske, organizirati kvalifikacije s kojih su najbolji došli u Dubrovnik.
S obzirom kako je priča traje desetljeće mnogi sudionici turnira su danas igračice i igrači koje gledamo na najvećim svjetskim turnirima. Filipinka Alexandra Eala, koja je bila pobjednica 2015. godine u Gospinom polju, osvojila je 2022. juniorski US Open, te bila svjetski broj dva u juniorskoj konkurenciji.
Ovogodišnji DUB Bowl igra se do 14. srpnja.

Pročitajte još

Španjolska osvojila Euro!

Dulist

Završen 10. Dubrovnik DUB Bowl

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Joško Đilović i Đivo Tikvica

Dulist