Grad

FOTO Oni su napravili najbolje web stranice za poduzetnike!

sveuciliste nagrade web post 46

Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Krešimir Barbarić, Mara Perić i Antun Nola dobitnici su nagrada u projektu ‘WebPoSt’. Riječ je o projektu u sklopu kojeg studenti računarstva izrađuju web stranice poduzetnicima. Dodjela nagrada za najbolje studentske radove održala se ove srijede u Vijećnici u središnjoj zgradi Sveučilišnog kampusa.

Prvonagrađeni su izradili stranicu za Poduzetnički inkubator Vela Luka, dok su dobitnici druge nagrade izradili stranicu za Mali raj Konavle, a trećenagrađeni za Gallery 120 j.d.o.o.. Priznanja za sudjelovanje u projektu dobili su i studenti Barbara Brajević, Igor Ivkić, Petra Majstorović, Domagoj Brbora i Katarina Musladin.

Inače, radi se o jedanaestoj godini suradnje Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Dubrovnik i Sveučilišta u Dubrovniku na ovom projektu. Upravo je na dugogodišnju suradnju, u godini kada Sveučilište u Dubrovniku slavi dvadedest godina postojanja, naglasak stavio rektor sveučilišta Nikša Burum.

-Ovo je još jedan pokazatelj misije koju bi sveučilište trebalo imati, a to je da bude prožeto s lokalnom zajednicom. Vama studentima je ovo prvi doticaj s gospodarstvom, a poduzetnici u našoj županiji imaju priliku dobiti nešto bi im moglo unaprijediti poslovanje – rekao je ističući dalje kako je potrebno pomagati studentima u izlasku na tržište rada, a ‘ovo je jedan od već uhodanih načina kako upravo to ostvariti’.

Predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić naglasila je kako je riječ o lijepoj suradnji koja traje jedanaest godina.

-Volimo biti zemlja znanja i podupirati mlade koji se školuju. Moramo im pružiti potporu i mogućnost za suradnju – kazala je među ostalim Trojić. Kroz 11 godina izrađeno je preko 170 stranica što nikako nije mala brojka, dodala je.

Okupljene su pozdravili i prorektorica za studije i studente izv. prof. dr. sc. Sanja Žaja Vrbica te pročelnik Odjela za elektrotehniku i računarstvo prof. dr. sc. Marijo Miličević. Dodjeli priznanja nazočio je i asistent Ivan Grbavac s Odjela za elektrotehniku i računarstvo koji niz godina koordinira studente na ovom projektu te nekoliko poduzetnika kojima su izrađene stranice.

Studenti koji su dobili nagradu zahvalili su HGK i Sveučilištu u Dubrovniku na prilici za rad s poduzetnicima. Naglasili su kako su imali odličnu suradnju s poduzetnicima.

Ove godine na projektu je sudjelovalo ukupno 8 studenata koji su napravili čak 16 web stranica. Interes poduzetnika i ove je godine bio velik. Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i poduzetničkog sektora. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocijenjenih.

Podsjetimo, suradnja na projektu WebPoSt Sveučilišta u Dubrovniku i Hrvatske gospodarske komore u Dubrovniku započela je akademske 2012./2013. Studenti Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta izrađuju web-stranice malim poduzetnicima (do tri zaposlena) i udrugama te tako svoje teorijsko znanje primjenjuju u praksi, a mali poduzetnici i udruge besplatno dobivaju web-stranice za prezentaciju svojeg poslovanja.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist