Grad

[FOTO] ODRŽANO ELAFITSKO HODOČAŠĆE Domobrani se prisjetili Željka Kulišića koji je ovaj projekt iznio na svojim leđima

[FOTO] ODRŽANO ELAFITSKO HODOČAŠĆE Domobrani se prisjetili Željka Kulišića koji je ovaj projekt iznio na svojim leđima

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Udruga hrvatski domobran Dubrovnik ovog je utorka organizirala već tradicionalno Elafitsko hodočašće (brodočašće).

Prva postaja hodočašća bila je otok Daksa. Uz prisustvo gradske i županijske vlasti te predstavnike Udruge Daksa 1944/45 i domobrana, Udruga je položila vijence i zapalila svijeće za 53 ekshumiranih sugrađana koji su s noći 24./25.10.1944. odvedeni i ubijeni.

Druga postaja bio je otok Jakljan, mjesto ubojstva 214 razvojačenih njemačkih vojnika u svibnju i lipnju 1945. godine. Na otoku Jakljanu prisjetili su se i rano preminulog predsjednika Željka Kulišića koji je ovaj projekt iznio na svojim leđima. Vijence i svijeće položili su predstavnici Grada, Županije i članovi udruge Daksa 44/45 i domobrani.

Treća postaja bila je mjesto Slano mjesto ubojstva četvoro mještana u listopadu 1944. godine. Vijence i svijeće položili su predstavnici grada, županije i Općine Primorje te predstavnici Udruge Daksa i domobrana. Duhovni dio hodočašća na otoku Daksi i Jakljanu predvodio je fra. Nediljko Jerkan i u Slanome fra. Stipan Klarić koji je predvodio misno slavlje za sve ubijene u crkvi sv. Jeronima.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist