Grad

FOTO Na pet kruzera stiže više od 9400 gostiju

FOTO Na pet kruzera stiže više od 9400 gostiju

Više od devet tisuća i 400 gostiju na pet brodova na kružnim putovanjima pristaje tijekom četvrtka u Dubrovnik, pokazuju podaci Lučke uprave Dubrovnik.

Na brodu ”Thomson Celebration” u jedan iza ponoći stiglo je 1074 putnika, a u ranim jutarnjim satima pristala je i ”AIDAbella” koja prevozi 2 125 gostiju. ”Costa Mediterranea” i ”Norwegian spirit” pristali su nedugo zatim, a na njim je u Dubrovnik stiglo 2 278, odnosno 1715 putnika. Uplovljavanje ”MSC Sinfonie” i njezinih 2 277 putnika očekuje se oko 12 sati.

Zbog velikog priljeva dnevnih posjetitelja u povijesnoj jezgri su tijekom dana vjerojatne gužve, a većina brodova odlazi u poslijepodnevnim ili večernjim satima. Olakšavajuća okolnost u tom pogledu je što je odlazak broda ”Costa Mediterranea” najavljen samo sat vremena nakon dolaska MSC-jevog kruzera što će donekle smanjiti pritisak na povijesnu jezgru grada.

Inače, u Dubrovniku je u utorak ostvareno tromilijunto noćenje, dvadesetak dana ranije nego prošle godine, a od početka godine ostvareno je deset posto više dolazaka i dvanaest posto više noćenja nego lani.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist