DuList IN

FOTO Marko Tolja s Jazz orkestrom HRT-a ‘zaswingao’ u Excelsioru

FOTO Marko Tolja s Jazz orkestrom HRT-a 'zaswingao' u Excelsioru

Sofisticirani prostor Hotela Excelsior oživio je uspomene na glazbeni izričaj pedesetih godina prošloga stoljeća čije je izvedbe interpretirao riječki glazbenik Marko Tolja uz pratnju Jazz orkestra HRT-a i dirigenta Andreasa Marinella.

Tolja, čiji je vintage stil došao do punog izražaja u suradnji s jazz orkestrom predstavio je skladbe sa zajedničkog albuma ‘Stavi pravu stvar na pravo mjesto’, koji je snimljen u swing maniri. Klasični, tzv. retro-zvuk, podarili su hitovima Bijelog Dugmeta, Parnog valjka, Aerodroma, Nena Belana, Majki, Tonija Cetinskog, Urbana…

Dubrovačka publika uživala je u Toljinim izvanrednim vokalnim sposobnostima, šarmantnim i originalnim nastupom te jednostavnošću kojom izvodi i najzahtjevnije glazbene dionice.

Podsjetimo, koncert Marka Tolje i Jazz orkestra HRT-a održan je u sklopu programa ‘Zvijezde pod zvijezdama’ koju Jadranski luksuzni hoteli organiziraju trinaest godina zaredom tijekom ljetnih mjeseci. Sljedeći koncert u sklopu programa je koncert Urban & 4 koji će se održati 11. kolovoza u Vala Beach Clubu Hotela Dubrovnik Palace.

Tekst i foto: JLH

Pročitajte još

U TEATRU Večer mjuzikla s Ines Tričković

Dulist

EKSKLUZIVNO ZA DULIST Ana Rucner će opet pozdraviti ljeto na Srđu, najavljuje najbolji koncert!

Maria Prkut

NAKON OBJAVE SNIMLJENE EMISIJE NA HTV-U MATIJA VUICA PORUČILA KOMENTATORIMA Samo pišite ljudi, ako vas to veseli, a moja tuga je moj štit!

Dulist