Sport

FOTO Konjuh osvojila juniorski Australian Open!

FOTO Konjuh osvojila juniorski Australian Open!

Ana Konjuh osvojila je Australian Open!

Nakon što je jučer u zrak podigla pehar pobjednice u igri parova, mlada dubrovačka tenisačica slavila je i u pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji. U meču odigranom na legendarnoj Rod Laver Areni Ana je odigrala sjajan meč i tukla Čehinju Katerinu Siniakovu s 6:3 6:4.

Ana je odlično otvorila meč, povela s 3:0 u prvom setu i za 26 minuta ga dovršila za 6:3 uz 77 posto uspješnog prvog seriva i 85 posto osvojenih poena na prvi servis. U drugom setu Siniakova je pritisla, čak uspijela povesti 4:1, ali Konjuh, koja je ovaj turnir odigrala na vrlo visokoj fizičkoj, ali i psihičkoj razini, osvaja pet gemova u nizu za svoj prvi Grand Slam u pojedinačnoj konkurenciji.

Nevjerojatna statistika stoji iza uspjeha djevojke koja je tek napunila 15 godina. Osmo finale u konkurenciji juniorki i osma pobjeda. Ukupno 23. pobjeda u nizu, što u singlu što u parovima. Osvojen treći turnir u nizu – Eddie Herr, Orange Bowl, Australian Open. Treba li nastavljati?
– Osjećaj je nevjerojatan – rekla je Konjuh na pressici nakon finala.

– Doživljaj, navijači, sve je to velika stvar. Nastojala sam se koncetrirati na svoju igru, da ne gledam navijače i druge stvari. Nadam se ću se u budućnosti vratiti ovdje – dodala je Konjuh.

Ovom pobjedom u Melbourne parku ime Ane Konjuh zasjat će od ponedjeljka na vrhu juniorske svjetske ljestvice. Dva od tri cilja ispunjena – osvojen Grand Slam i prvo mjesto na svijetu. Za treći još ima vremena, samo nek je zdravlja i Ana će dohvatiti to željeno 250.-200. mjesto na WTA ljestvici.

Pročitajte još

SENZACIJA ZA TRKAČE Uskoro nezaobilazna utrka Pelješkim mostom!

Dulist

BRIDŽISTI NA TURNIRU U SPLITU Čeović na petom, a Preljević i Rabušić na šestom mjestu

Dulist

BADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK Burazor zlatna i srebrna, Konjuh brončana!

Dulist