Kultura

FOTO ‘Kako voli druga strana’ nasmijala publiku!

FOTO 'Kako voli druga strana' nasmijala publiku!

Komedija „Kako voli druga strana“ Alana Ayckbourna zadnji je ovogodišnji premijerni naslov Kazališta Marina Držića.

Svoje prvo uprizorenje ova je komedija pod redateljskom palicom Olje Đorđević doživjela upravo večeras u dubrovačkom teatru. A smijeha nije nedostajalo, što je publika nagradila dugim pljeskom.
Riječ je o  tekstu jednog od najplodnijih i najizvođenijih engleskih suvremenih pisaca – Alana Ayckbourna. On je nagrađivani dramatičar koji je napisao 77 drama, a više od polovice su producirane na londonskom West Endu i izvođene na Broadwayu.

'Kako voli druga strana' specifična je komedija, sastavljena od više žanrova. U nekim je trenucima najbliža popularnim američkim sitcomima koji su rado gledani u udarnim terminima na TV-u. Posebnu čar daje joj neobična scenografija u kojoj se radnja odvija u isto vrijeme, u dva stana smještena na istom mjestu, a upravo iz scenografije proizlazi zaplet i čini je komedijom okolnosti. Okolnosti zadatih scenografijom, neobičnim prostorom koji se isprepliće, asocirajući pritom na isprepletenost života samih likova.

A likove troje potpuno različitih bračnih parova utjelovili su glumci Kazališta Marina Držića Branimir Vidić Flika – Frank Foster, Glorija Šoletić – Fiona Foster, Zdeslav Čotić – Bob Phillips, Helena Kovačić – Teresa Phillips, Boris Matić- William Featherstone i Nika Burđelez – Mary Featherstone.
Njihovi životi isprepleteni su bračnom nevjerom Fione Foster i Boba Phillipsa, a njihova laž o tome gdje su proveli srijedu navečer, dovela je u pitanje brak trećeg bračnog para Featherstone. Sve do otkrivanja istine, ali one djelomične.
U svakom slučaju, ukoliko se želite nasmijati, komedija 'Kako voli druga strana' na repertoaru je  u subotu i nedjelju u 19 sati i 30 minuta.
  
Scenografkinja je Marija Kalabić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, a skladatelj Đelo Jusić.
 

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist