Sport

FOTO/ JUG STIGAO +4 NIJEMACA Evo tko je svjedočio ludoj utakmici u Gružu

FOTO/ JUG STIGAO +4 NIJEMACA Evo tko je svjedočio ludoj utakmici u Gružu

U 5. kolu B skupine LEN Lige prvaka VK Jug Croatia osiguranje s njemačkim je WASPO Hannoverom odigrao 15:15 (4:3, 2:4, 0:3, 9:5).

Jug je bolje otvorio utakmicu, pogotkom Macana za 1:0 nakon dvije i pol minute prve četvrtine. Macan je potom bio krivac za peterac nad Ćorušićem, a Radović pogađa za 1:1. Hannover dolazi potom u vodstvo 2:1 nakon što je Bukowski iskoristio igrača više, a Jugov strateg Vjeko Kobešćak traži time out. U idućem napadu Jug uzvraća istom mjerom, strijelac je bio Ivanković, a potom je Fatović iskoristio polukontru za 3:2 domaćih. Na 3:3 poravnava Darko Brguljan 22 sekunde do kraja prve četvrtine. U posljednjoj sekundi prve četvrtine Vrlić je izborio peterac, a Perrone zabio za novo vodstvo Juga 4:3.

Brazilac je zabio prvi gol Juga u drugoj četvrtini, svoj drugi, za 5:3. S druge strane Darko Brguljan pogađa za 5:4, a Lončar vraća dva pogotka prednosti Juga iskoristivši igrača više. Hannover nastavlja s odličnom i efikasnom igrom, što je rezultiralo velikom serijom. Za 6:5 pogodio je Ćorušić, a Kobešćak zove novi time out. Nije to imalo učinka jer je Radović s vanjske pozicije najprije sjajno pogodio za 6:6, a potom s identične pozicije i za vodstvo Hannovera 6:7.

U trećoj četvrtini Bukowski nastavlja seriju Hannovera. Najprije pogađa za 6:8, a potom i 6:9. Sekulić potom pogađa za 6:10, i to 27 sekundi prije kraja treće četvrtine. Ništa, baš ništa nije išlo za rukom Jugašima, koji su u posljednju četvrtinu ušli s 4 gola manjka.

Na vrata Juga u posljednjoj četvrtini umjesto ozlijeđenog kapetana Bijača stao je Popadić, a Jugaši igraju jak presing. Obradović je pogotkom za 7:10 prekinuo veliku seriju Nijemaca, što pak nije omelo Slovaka Mareka Tkača da poveća prednost gostiju na 7:11. Na 8:11 smanjuje Perrone svojim trećim pogotkom, a na 9:11 Fatović nakon iskorištenog igrača više. Darko Brguljan potom zabija svoj treći pogodak te vraća Nijemce u prednost od tri pogotka (9:12), a Jug se opet približava golovima Benića te Perronea (četvrti pogodak) na 11:12.

S druge strane Radović svojim četvrtim pogotkom dovodi Hannover u prednost 11:13, a Vrlić šraubom na dodavanje Jokovića opet prilazi na gol zaostatka (12:13). Petim pogotkom Radovića Hannover opet bježi na dva gola razlike (12:14). Dvije i pol minute do kraja susreta Obradovića ‘haubica’ je precizna za 13:14, a Joković zatim poravnava na 14:14. Na semaforu je ostalo još 112 sekundi susreta. Brguljan šestim pogotkom dovodi Nijemce u novo vodstvo, a Perrone svojim petim golom opet poravnava na 15:15.

Hannover u posljednjoj minuti ne koristi svoj napad, a Jugašima preostaje 11 sekundi za pobjednički pogodak. Međutim, suci Jugašima sude potopljenu loptu pa na kraju ostaje neriješeno.

Pročitajte još

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist

ŠTO JE NJEMU 5 KILOMETARA!? Nevio Krešić neizostavni sudionik Du Motiona

Dulist