DuList IN

FOTO Josipina čarolija omamila publiku

FOTO Josipina čarolija omamila publiku

 Josipa Lisac se večeras prisjetila svog nastupa u hotelu Libertas, kada je prije četrdeset godina promovirala svoj „Dnevnik jedne ljubavi“.

Ističući kako je uz Dubrovnik vežu lijepe uspomene, Josipa je započela svoju glazbenu čaroliju, uz koju su je pratili redom vrsni instrumentalisti – Borna Šercar na bubnjevima, Josip Grah  na trubi i harmonici, Gojko Tomljanović na klavijaturama, Davor Črnigoj na bas gitari i Elvis Penava na gitari, koji su skladno nadopunjavali Josipin nenadmašni vokal. No, Josipa nije ostala „dužna“ – uz komplimente svom bendu, žar svoj mladog duha prenijela je i na publiku, koja je nakon svake pjesme burnim odobravanjem klicala ovoj istinskoj divi.

– Uvijek je bilo lijepo biti u Dubrovniku, a samo sam vam htjela reći koliko je bilo trenutaka kada sam ovdje bila dirnuta, a da ne kažem kako sam u Dubrovniku prvi put vidjela more – istaknula je Josipa.

-Želim vam samo reći, a to nije patetično – hvala vam puno. Evo jučer sam se i grličala, što sam doživjala prvi put, ali sam prije i poslije svakog koncerta svakako zahvalna. Prekrasno je kada nosiš talent i imaš poruku koju prenosiš. Imaš ljude koje voliš i koji te vole i što je to nego poštovanje? To je odgovornost prema sebi i prema vama koji to sve zapravo slušate. To je ta snaga koja tjera dalje i koja govori "Još!". Zahvalna sam vama što ste tu  – uputila je Josipa poruku svojoj dubrovačkoj publici.

Josipa ove godine velikom turnejom obilježava četrdesetu obljetnicu svoga Dnevnika jedne ljubavi, jednog od najznačajnijih albuma u povijesti glazbe ovih prostora. Dakle, prošla su i desetljeća od live izvedbi hitova s ovog remek-djela.

Objavljen 1973. godine, Dnevnik je bio tada i prvi konceptualni pop album na ovim prostorima uopće, a kolika je njegova snaga, pokazale su i emocije publike koja se u potpunosti prepustila Josipinoj čaroliji.
 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist