Sport

FOTO Jaka bura oštetila krov Neptunovog hangara u Orsanu

FOTO Jaka bura oštetila krov Neptunovog hangara u Orsanu

Nažalost, iako su iz Veslačkog kluba ‘Neptun’ upozoravali da je krov hangara u lučici Orsan derutan i potrošen te da ga je potrebno promijeniti, u proteklim danima je jačina bure uspjela otkriti jedan dio krova.

Kako javljaju iz VK Neptuna, uslijed jakih udara bure tri ploče od salonita su iščupane i prijetila je opasnost otkrivanja cijelog krova te uništenja regatnih veslačkih brodova unutar hangara. Srećom, brzom reakcijom Uprave i članova kluba krov je trenutno djelomično saniran, ali mu predstoji kad se smanje bura i hladnoća detaljan pregled i popravak.

Ipak, treba naglasiti da je sve to samo privremeno rješenje (krov hangara je star preko 70 godina), jer kompletna rekonstrukcija krova hangara (statičko učvršćenje samog hangara i salijevanje betonske ploče) tek predstoji.

Planirani trošak cijele investicije se kreće oko milijun kuna, a iz kluba ističu da su od Gradske Uprave i resornog Odjela već bili dobili obećanje o zatvaranju financijske konstrukcije za rekonstrukciju krova hangara.

U Neptunu se nadaju da će se do kraja ljeta ovaj problem u suradnji s Gradom Dubrovnikom riješiti, čime bi se omogućio nesmetan rad preko sto veslačica i veslača koji i u ovim zimskim danima svakodnevno treniraju.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist