Sport

FOTO Festival badmintona u Gospinom polju!

FOTO Festival badmintona u Gospinom polju!

Treće izdanje međunarodnog turnira u badmintonu Valamar Junior Open održano je ovog vikenda u sportskoj dvorani u Gospinom polju.

Nastupilo je 110 igrača iz 26 država Europe i Azije u pet kombinacija uzrasta do 19 godina.

U muškom singlu pobjedu je odnio treći nositelj turnira Francuz Merkle, drugi je bio Indonežanin Qowimuramadhoni, a treće mjesto su podijelili drugi nositelj Kazahstanac Padarin i prvi nositelj Čeh Savin. U ženskom singlu najbolja je bila druga nositeljica Mađarka Vivien Sandorhazi, ispred pete nositeljice Bugarke Delcheve , dok su Hung i Lin iz Kineskog Tajpeha bile treća odnosno četvrta.

U muškom paru prvi su bili favoriti Česi Beran i Kral, ispred drugih nositelja Finaca Monnberga i Paula, dok su treće mjesto podijelili treći nositelji Belgijanci Carraggi i Van Nieuwkerke te Poljaci Stokfisz i Trcki. U ženskom paru najbolje su favoritkinje Turkinje Ercetin i Inci, ispred sunarodnjakinja Erdem i Ozelgul, dok su treće mjesto osvojile Chiang i Hung te Lin i Yang iz Kineskog Tajpeha. U mješovitim parovima slavili su Chen i Chiang iz Kineskog Tajpeha, drugi su bili treći nositelji Turci Sonmez i Ercetin, a treći Mađari Pytel i Madarasz te četvrti nositelji Bugari Stoynov i Popovska.

Usporedno s ovim turnirom održao se i Yonex Youth International turnir, u sportskim dvoranama u Dubrovniku i Župi dubrovačkoj, a čiju smo završnicu također vidjeli ove nedjelje u Gospinom polju. Na turniru, koji je ove godine iznimno prebačen iz listopada na svibanj zbog juniorskog Svjetskog prvenstva u Indoneziji, medalje su podijeljene u 14 konkurencija u kategorijama do 11, 13 i 15 godina.

U uzrastu do 11 godina u muškom singlu najbolji je bio Ukrajinac Zabodin, dok su članovi BK Aediuma Patrik Konjuh i Patrik Karamatić podijelili broncu. U ženskom singlu prva je bila Moldavka Gynga, dok su druga i treća bile članice BK Aedium Lana Korać i Lučia Galjer. U muškim parovima najbolji je bio hrvatsko-ukrajinski par Peti-Zabrodin, ispred dva para BK Aedium Konjuh-Makivić i Karamatić-Šunjić. U ženskom paru prvi je bio moldavsko-hrvatski par Gynga-Novak, dok su druge i treće bile članice BK Aediuma Galjer-Korać te Milković-Đurić.

U uzrastu do 13 godina u muškom singlu slavio je Bugarin Mitkov Terziev, a u ženskom Poljakinja Podedworny. U muškom paru slavio je mađarski par Kigyos-Szentpali, dok je član BK Aediuma Marko Janičić bio drugi u paru sa sunarodnjakom Pipunićem. U ženskom paru slavile su Bugarke Tsvetina i Nalbantova, a članica BK Aedium Nika Matana bila je treća u paru sa sunarodnjakinjom Gičev. U mješovitom paru slavio je bugarski par Terziev i Nalbantova.

U uzrastu do 15 godina u muškom singlu pobjednik je Indijac Kapur, a u ženskom Poljakinja Podedworny. U muškom paru najbolji su bili Mađari Kis-Kasza i Toth, a u ženskom Finkinje Lauri i Puro. U mješovitom paru slavili su Mađari Toth i Meszaros.

Oba turnira održana su u organizaciji Hrvatskog badmintonskog saveza i Badmintonskog kluba Aedium.

Pročitajte još

JUDO TURNIR U KAŠTEL ŠUĆURCU 3 kluba iz naše županije donijela 9 medalja

Dulist

DRUGA UTAKMICA ČETVRTFINALA Dubrovački košarkaši dočekuju Splićane

Dulist

MEĐUNARODNI JUDO KUP Novih osam medalja za JK Konavle-Cavtat

Dulist