Aktualno

FOTO Evo što su sve dubrovački volonteri odradili u jednom danu

FOTO Evo što su sve dubrovački volonteri odradili u jednom danu

Volonterima međunarodnog projekta „72 sata bez kompromisa“, koji se prvi put održava u Dubrovniku, teška južina ne smeta sudeći po zadacima koje su obavili u petak, 16. listopada.

Prvi zadatak odvijao se u prostorijama Caritasa Dubrovačke biskupije, gdje su volonteri uređivali novi prostor, slagali i razvrstavali odjeću, obuću i drugu opremu, te pomagali u sređivanju dokumenata i papira. Na taj način pomogli su zaposlenicima u bržoj i jednostavnijoj dostavi pomoći onima koji su u potrebi, jer ih je svakim danom sve više.

Svoje slastičarsko umijeće volonteri su pokazali u popodnevnim satima na zabavnoj akciji u Učeničkom domu „Paola di Rosa“. Uz veselje, glazbu i dobru volju neki su prvi put pravili slastice, koje će trebati za jednu od sljedećih akcija.

Osim u kuhinji, volonteri su sudjelovali u akciji bojanja i uređenja stana jednoj starijoj osobi, koju su razveselili ne samo time što su napravili nego i druženjem i razgovorom.

Volonteri-kreativci, i oni koji su se prvi put okusili u umjetničkim vodama, na kreativnoj radionici započeli s radovima koje će nastaviti izrađivati i sutra.

Na kraju prvog aktivnog dana volonteri, sudionici projekta, su, uz večeru i druženje, prepričavali iskustva, te se pripremali za današnji dan u kojem ih očekuju i drugi novi nepoznati projekti zajedničke pomoći drugima i druge različite akcije.

Ana Marčinko/Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist