Kultura

FOTO Dubrovački slikar Stjepko Mamić predstavio se londonskoj publici

Dubrovački slikar kapetan Stjepko Mamić vratio se u rodni Dubrovnik nakon uspješno okončane samostalne izložbe ‘Inspiriran more’, koja se od 3. do 9. svibnja održala u Royal Opera Arcade Galllery ( ROA), Pall Mall.

Na vernissageu su uz brojne goste i prijatelje umjetnosti nazočili naš veleposlanik dr. sc. Ivan Grdešić i drugi tajnikAna-Mari ja Žuvan iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu za Ujedinjeno Kraljevstvo, Veliku Britaniju i Sjevernu Irsku. Tom prigodom je kap. Stjepko Mamić veleposlaniku Grdešiću uručio sliku “Net II” iz serije “Net” koja će od sada krasiti zidove sjedišta Veleposlanstva RH u Londonu.

Inače, najveću pozornost na izložbi su ponovno izazvale četiri slike iz serije Mreža, osobito “Big Net” koju su kroz glavni izlog Galerije u Pall Mall prolaznici fotografirali po cijeli dan.

Ovo je bilo treće predstavljanje ovog samostalnog umjetnika u Velikoj Britaniji od prosinca  2014. god. kada je prvi put izlagao u ROA Gallery na međunarodnoj izložbi “Inside II”; nakon toga je uspješno izlagao u Oxfordu, na Art Fair u veljači 2015. u Town Hall and Museum of Oxford kada je prema glasovima publike uvršten u TOP 10.
Royal Opera Arcade Gallery je jedna od najpoznatijih londonskih galerija koja se nalazi na prestižnoj lokaciji u Pall Mallu, u samom centru Londona, nadomak Trafalg​ar Square​a i Piccadilly​a​, ​Nacionalne galerije i Royal Academy of Arts, te u blizini brojnih znamenitosti Londona.

Ovom prigodom kap. Stjepko Mamić izloži​o je ​ukupno ​50 slika u tehnici ulja, akrila i mix-mediae na lanenom platnu, od čega je 40 slika bilo dopremljeno iz Dubrovnika dok su deset izloženih slika donijeli njihovi vlasnici iz Oxforda i Londona. Predgovor za katalog izložbe je napisao umjetnik i likovni kritičar Jose Van Roy Dali, sin glasovitog umjetnika Salvadora Dalia.

dr. sc. Dražana Martinović Mamić i kap. Stjepko Mamić​

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Bogati program za osamnaestu Noć muzeja u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

Od tombole do predavanja – kako je protekla konavoska Noć muzeja?

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela Noć muzeja!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija