Grad

FOTO Dubrovački motociklisti educirali se o sigurnosti, ali i pokazali umjeće na poligonu!

FOTO Dubrovački motociklisti educirali se o sigurnosti, ali i pokazali umjeće na poligonu!

Dubrovački motociklisti su odgovorno odlučili prisustvovati u današnjoj edukativnoj radionici o sigurnom djelovanju u prometu, koju je organizirala udruga ‘Sigurnost u prometu’ na Sveučilištu u Dubrovniku.

 

Na radionici su se osvrnuli na poražavajuće statistike o stradalim motociklistima u 2015. godini. Kao predavači su sudjelovali članovi udruge dipl.ing. Milan Pajnić, dipl.ing. Georg- Davor Lisicin te dr. Petra Burić iz ‘Poliklinike Glavić’, a voditelj radionice je bio dubrovački policajac Denis Pavela.

–Mi smo kao udruga odlučili definirati sažeti program o sigurnosti na motociklima i mopedima kako bi što bolje upoznali sudionike sa zakonom, radi njihove sigurnosti. Zakoni i jesu prvenstveno napisani kako bi se sami vozači zaštitili od stradavanja- izjavio je tajnik Udruge ‘Sigurnost u prometu’ Lisicin.

Na radionici su također istaknuta dva najčešća razloga stradavanja: nenošenje kacige i neprimjećivanje motociklista u prometu.

-Svima je jasno da su ljudi zaboravni, pa smatram da i najiskusnijem vozaču dobro dođe jedna edukativna radionica da malo obnovi svoje znanje o prometu – pojasnio je Milan Pajnić, inače bivši instruktor vožnje.

Doktorica Petra Burić iz Poliklinike Glavić održala je kratku prezentaciju u kojoj je istaknula koje su najčešće greške pri davanju prve pomoći te koliko je bitno znati same osnove.

Nakon radionice voditelj Denis Pavela poveo je sve sudionike na poligon ispred sveučilišta kako bi testirali svoje vještine. Poligon je bio vrlo jednostavan i kratak, ali je sadržavao sve osnove vožnje motocikla kao i korake u samoj vožnji koji se često preskaču i dovode do nesreća.

Radionica se pokazala uspješnom te ju je pohodio veliki broj vozača između ostalog i moto klub ‘Dvije Rote’ iz Konavala čiji su članovi i više nego spremno demonstrirali pravilnu vožnju motocikla na poligonu. Svi sudionici dobili su uvjerenje o pohađanju edukativne radionice, kapu udruge ‘Sigurnost u Prometu’, krpicu za čišćenje vizira kacige. Također svim sudionicima besplatno podijeljen je priručnik o sigurnosti motociklista, koji je izvrstan izvor informacija za vozače u ‘neugodnim situacijama’.

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović