Aktualno

FOTO/BEZ PANIKE Snaga Civilne zaštite održale pokazno-terenske vježbe u OŠ Marina Getaldića

FOTO/BEZ PANIKE Snaga Civilne zaštite održale pokazno-terenske vježbe u OŠ Marina Getaldića

Prema Planu vježbi Civilne zaštite za 2018. ovog petka održala se pokazno-terenska vježba operativnih snaga Civilne zaštite i žurnih službi Grada Dubrovnika na objektu osnovne škole Marina Getaldića (povijesna jezgra), te u ulicama Miha Pracata, Nikole Gučetića, Nikole Božidarevića, Stradun, sv. Dominika i u tvrđavi Revelin.

-U dogovoru sa Stožerom interventnih službi Grada i prema odluci Grada provedena je vježba na dojavu o eksploziji u kotlovnici te izbijanju požara. Mislim da smo prema planu za spašavanje djecu evakuirali korektno i na vrijeme te su sve službe, po mom mišljenju, uspješno odazvale – poručila Silvana Bjelovučić, ravnateljica OŠ Marin Getaldić.

U pokazno-terenskoj vježbi sudjelovali su JVP Dubrovački vatrogasci, policija, HGSS Stanica Dubrovnik, Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Dubrovnik, Postrojba opće namjene Civilne zaštite te djelatnici škole.

– Danas smo na ovim vježbama imali priliku vidjeti nešto što do sada nismo. Radi se o koordinaciji svih interventnih službi koji bi u ovakvoj situaciji surađivali i odrađivali najveći dio posla. Povijesna jezgra je vjerojatno najzahtjevnija što se tiče intervencija, poglavito zbog rasporeda i širine ulica – ispričao je Stijepko Krilanović, zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci.

Opći cilj pokazne vježbe je provjera spremnosti i osposobljenosti sudionika vježbe, a posebni ciljevi su praktičnim radom na terenu provjeriti razinu osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite u slučaju požara u osnovnoj školi, i to: gašenje požara, spašavanje povrijeđenih, trijaža i pružanje hitne medicinske pomoći, transport i hospitalizacija povrijeđenih, evakuacija i zbrinjavanje te potraga za nestalim osobama.

Pročitajte još

STRANI MEDIJI PIŠU Plenković jedan od kandidata za predsjednika Europske komisije?

Dulist

U korizmenoj akciji ‘Dodaj u košaricu’ prikupljeno 2780 proizvoda

Dulist

Građani nezadovoljni štandom u Gradu, Franković: ‘I ja sam se u najmanju ruku zgrozio’

Dulist