Aktualno

FOTO/BEZ PANIKE Snaga Civilne zaštite održale pokazno-terenske vježbe u OŠ Marina Getaldića

FOTO/BEZ PANIKE Snaga Civilne zaštite održale pokazno-terenske vježbe u OŠ Marina Getaldića

Prema Planu vježbi Civilne zaštite za 2018. ovog petka održala se pokazno-terenska vježba operativnih snaga Civilne zaštite i žurnih službi Grada Dubrovnika na objektu osnovne škole Marina Getaldića (povijesna jezgra), te u ulicama Miha Pracata, Nikole Gučetića, Nikole Božidarevića, Stradun, sv. Dominika i u tvrđavi Revelin.

-U dogovoru sa Stožerom interventnih službi Grada i prema odluci Grada provedena je vježba na dojavu o eksploziji u kotlovnici te izbijanju požara. Mislim da smo prema planu za spašavanje djecu evakuirali korektno i na vrijeme te su sve službe, po mom mišljenju, uspješno odazvale – poručila Silvana Bjelovučić, ravnateljica OŠ Marin Getaldić.

U pokazno-terenskoj vježbi sudjelovali su JVP Dubrovački vatrogasci, policija, HGSS Stanica Dubrovnik, Gradsko društvo Crvenog Križa Dubrovnik, Zavod za hitnu medicinu DNŽ, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Dubrovnik, Postrojba opće namjene Civilne zaštite te djelatnici škole.

– Danas smo na ovim vježbama imali priliku vidjeti nešto što do sada nismo. Radi se o koordinaciji svih interventnih službi koji bi u ovakvoj situaciji surađivali i odrađivali najveći dio posla. Povijesna jezgra je vjerojatno najzahtjevnija što se tiče intervencija, poglavito zbog rasporeda i širine ulica – ispričao je Stijepko Krilanović, zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci.

Opći cilj pokazne vježbe je provjera spremnosti i osposobljenosti sudionika vježbe, a posebni ciljevi su praktičnim radom na terenu provjeriti razinu osposobljenosti operativnih snaga sustava civilne zaštite u slučaju požara u osnovnoj školi, i to: gašenje požara, spašavanje povrijeđenih, trijaža i pružanje hitne medicinske pomoći, transport i hospitalizacija povrijeđenih, evakuacija i zbrinjavanje te potraga za nestalim osobama.

Pročitajte još

ZBOG PRAZNIKA RADA Novi broj DuLista od četvrtka na kioscima!

Dulist

ODLUKA KONAČNO PRED GRADSKIM VIJEĆNICIMA Tko će moći bez ograničenja voziti oko Grada?

Dulist

DUBROVČANI IZVAN GRADA Vedrana Kristić Krsnik: Ljubav je presudila da se vratim u Zagreb gdje sam studirala

Ivana Mijić Vulinović