DuList IN

FOTO ‘Barčica’ bogatog arapskog šeika navratila do gruške luke

FOTO 'Barčica' bogatog arapskog šeika navratila do gruške luke

Predivna gotovo 92 metra duga megajahta ‘Moonlight II’ navratila je u srijedu ujutro u grušku luku.

Brod se procjenjuje na 70 milijuna dolara, a svojom se veličinim svrstava među najveće na svijetu. Prima 36 gostiju u 18 kabina uz 35 članova posade, a na specijaliziranim internetskim stranicama često nosi nadimak ‘Spa na moru’.

Izgrađen je 2006. godine u grčkoj luci Neorion pod imenom ‘Alysia’ po cijeni od 100 milijuna dolara za prvog vlasnika, ciparsko-britanskog biznismena Andreasa Liverasa. Isprva je bio dug 85 metara, ali je produžen 2012. godine.

Naime, od 2010. godine novi vlasnik broda je 53-godišnji šeik Sultan bin Khalifa Al Nahyan, 30 milijardi dolara ‘težak’ najstariji sin šeika Khalife bin Zayeda Al Nahyana, glavara vladajuće obitelji te emira Abu Dhabija i predsjednika Ujedinjenih arapskih emirata. Inače, ukupna vrijednost vlasništva obitelj Al Nahyan procjenjuje se na preko 150 milijardi dolara.

Šeik Sultan svom je ocu ujedno i savjetnik te član izvršnog odbora emirata Abu Dhabi, a predsjednik je i Konjičkog saveza Emirata. Čelni je čovjek SBK Holdinga s preko deset tisuća zaposlenih u polju energetike, nekretnina i metalurgije. Živi u velikoj palači Al Bateen. Osim broda ‘Moonlight II’ šeik Sultan posjeduje i zrakoplov vrijedan 50 milijuna dolara, a u vojsci nosi čin pukovnika zrakoplovstva.

‘Moonlight II’ može se iznajmiti za plovidbu Mediteranom. Za tjedan dana uživanja u ljetnim mjesecima trebat će izdvojiti od 595 do 644 tisuće dolara.

Pročitajte još

Baby Lasagni naglo skočio postotak na kladionicama

Dulist

DOČEKAN KAO POBJEDNIK Publika u deliriju kad se Baby Lasagna pojavio na paradi zastava

Dulist

FINALE EUROSONGA Pogledajte kada možete početi glasati za Baby Lasagnu

Dulist