DuList IN

FOTO A kako drukčije provesti proljeće nego u vinskom carstvu čarobnog Pelješca?

FOTO A kako drukčije provesti proljeće nego u vinskom carstvu čarobnog Pelješca?

Uskoro ćemo uživati u manifestaciji ‘Idemo na Pelješac u vinsko carstvo’ koja će se održati na Pelješcu od 28. travnja do 1. svibnja! 

Riječ o Pelješcu putuje posvuda, pa je tako nakon prezentacije u Zagrebu održana je i druga vinska prezentacija u vine baru Guines u Sarajevu, gdje su gosti mogli uživali u gastronomskoj ponudi Pelješca te čuvenim vinima Plavac mali, Postup i Dingač. Matuškov Dingač, te vina PZ Putniković, PZ Janjina, PZ Dingač i PZ Postup, vina Bezek i Edivo uz sir iz maslinog ulja, hrostule i ušećerene bademe bili su užitak za nepce za svakog posjetitelja.

O MANIFESTACIJI
Prvi dan očekuje vas šetnja kroz vinograde plavca malog, seljačka marenda na guvnu uz muziku, folklor i natjecanje u kuhanju graha.

Drugi dan je organizirana šetnja Napoleonovom stazom od Stona do Ponikava te degustacija vina u ponikovskim vinarijama. Na Dračama na mulu vas očekuju vinari sa svojim vinima i školjkari sa kamenicama a u PZ Postup vas čeka pelješka janjetina s ražnja sa OPG Antunović iz Kune.

Osim kušnje kvalitetnih i vrhunskih vina članovi udruga Plavac mali i Pelješki vinski puti potrudit će se se organizacijski obogatiti i vinsko turističku ponudu bogatim dodatnim sadržajem.

Nakon dobre zabave po vinarijama Pelješca 1. svibnja PD Sv. Ilija iz Orebića organizira tradicionalni uspon na brdo Sveti Ilija.

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist

NOVA-STARA PJESMA ATLANTIDE Uz nebeske rođendane Alana i Davora!

Ivana Mijić Vulinović