Sport

FINAL 8 LIGE PRVAKA Jugaši izbacili branitelja naslova i prošli u polufinale!

FINAL 8 LIGE PRVAKA Jugaši izbacili branitelja naslova i prošli u polufinale!

Jugaši su se plasirali u polufinale Final 8 završnog turnira LEN Lige prvaka!

U četvrtfinalnom susretu u Genovi u četvrtak navečer izbacili su branitelja naslova europskog prvaka Szolnok sa 9:8 (2:2, 2:2, 2:2, 3:2).

Prvi je poveo Jug, kad je Viktor Rašović lijepo pogodio s bekovske pozicije. S druge strane je Aleksić iskoristio igrača više za poravnanje. Igrača više potom je iskoristio i Jug, a Xavi Garcia smjestio je šut ispod ruke Nagya. Četiri sekunde prije kraja prve četvrtine Batori je poravnao na 2:2, opet s igračem više.

Gocić je doveo Szolnok u prvo vodstvo nakon 25 sekundi drugog perioda, a potom je Batori svojim drugim pogodak odveo branitelja naslova na dva gola razlike. Bila je to, dakle, serija Mađara, koju je Jug ipak uspio prekinuti. Točnije, Benić je sjajno pogodio s krila za 3:4. Potom je Szolnoku dosuđen peterac, ali Bijač je Aleksiću rekao: ne može. Vidjeli smo zatim stativu Jokovića, ali i sjajan gol Fatovića za 4:4 nakon genijalnog Xavijevog dodavanja.

Xavi je pogotkom otvorio treću četvrtinu za novo vodstvo Jugaša 5:4. Sredinom četvrtine Zalanki poravnava na 5:5, a minutu i pol do kraja četvrtine Batori zabija svoj treći pogodak za novi preokret Mađara. Ipak, Rašović uzvraća svojim drugim pogotkom nakon polukontre za 6:6.

U četvrtoj četvrtini Macan vrhunski zabija sa sidruna s igračem više za 7:6 nakon još jednog sjajnog dodavanja Xavija. Mađari potom s igračem viška pogađaju najprije prečku pa stativu. Ipak, Zalanki preko Ivankovića zabija svoj drugi gol za 7:7. Novo vodstvo Juga – 8:7 uslijedilo je nakon sjajnog gola Lozine, koji se odhrvao bekovima Szolnoka i smjestio loptu ispod lijeve Nagyove ruke. Bijač je potom sjajno ‘skinuo’ šut Gocića s igračem više, a s druge strane Lončar je zabio s igračem više za 9:7. Do kraja susreta Zalanki je trećim pogotkom uspijeva smanjiti na 9:8.

Jug će u u petak u 20.30 sati u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Pro Recco – Brescia, koji se igra večeras od 20.30 sati. Inače, prolaz u polufinalu osigurali su Olympiakos protiv Spandaua (6:5) i Barceloneta protiv Egera (9:4) i ta su dva tima drugi polufinalni par u petak.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist