Politika

FOTO/FESTA U ‘DAJMO RUKE’ Građani ‘pomeli’ političare na kotarskim izborima, imaju 18 članova!

Festa je pala na Lapadskoj obali – ‘Dajmo ruke’, nova građanska inicijativa, ‘pomela’ je ove izbore – više je ljudi izašlo i glasalo za njih nego što ih je, primjerice, ‘lajkalo’ na Facebooku.

U brojkama, to izgleda ovako: u gradskim kotarevima će, još uvijek neslužbeno, zasjesti 18 njihovih članova dok će ostale liste pokriti 37 mjesta. O izlaznosti smo prodiskutirali s Nikolinom Farčić, ‘glasom’ ove inicijative.

Gradski kotar Grad s predsjednikom Marinom Krstulovićem osvojio je 231 glas, slijedi HDZ sa 175 glasova. Na Pločama smo osvojili 144 glasa, iza nas je HDZ sa 141 glasom. Na gradskim kotarevima Montovjerna i Lapad imamo po dva predstavnika. U Gradu šest predstavnika, na listi Ploče iza Grada pet predstavnika, Pile Kono tri predstavnika. Ukratko, ‘Dajmo ruke’, pet platformi, ukupno 18 mjesta. Iznimno smo zadovoljni i ovo je dobra poruka što se tiče izlaznosti naših susjeda i sugrađana. Poruka je ovo ljudima koji su stavili svoja imena na liste da i dalje nastave biti aktivni za opću dobrobit – istaknula nam je Nikolina Farčić naglasivši kako je 51 posto naših sugrađana u Gradu glasalo upravo za ‘Dajmo ruke’. Ovo pokazuje svjesnost i želju za mijenjanjem i potrebno je i dalje pružati podršku građanskim inicijativama, dodala je. Treba uzeti u obzir i to kako ‘Dajmo ruke’ nisu participirali u mjesnim odborima već samo na već spomenutih pet kotareva.

 

– Izbori za gradske kotare moraju opet biti prisutni, moramo im opet dati na važnosti – ističe Farčić, dodavši kako upravo kotarski izbori pokazuju koliko se kvaliteta života može pomaknuti na bolje. Uostalom, ‘Dajmo ruke’ su ususret izborima, među ostalim, zapisali i ovo:

‘Svi znamo da nam na područjima naših gradskih kotara može biti mnogo bolje, znamo da nam godinama daju samo mrvice uvjeravajući nas da je to najbolje, znamo da se sustavno guše sve institucije kojima se možemo obratiti i zaštiti naše interese, znamo da će nas utišati kad budemo htjeli javno govoriti o onome što nas smeta i onom što želimo‘, a ova lista ljudi, čini se, i dalje će snažno govoriti u ime – građana.

 

Pročitajte još

Burna rasprava oko projekta ispred Vile Salvator: Uređenje ulice ili priprema za peterokatnicu

Andrea Falkoni Račić

Đuro Capor o Areni Lapad: Baraka je očito u dosluhu sa Supernovom

Andrea Falkoni Račić

Gradski vijećnici usvojili Proračun za 2023., prvi u eurima!

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija