DuList IN

FESTA SV. VLAHA U METROPOLI O Parcu uz pjesmu i šporke makarule

Ove su godine mladi Dubrovčani u Zagrebu odlučili dostojno obilježiti dan našega Parca, svetoga Vlaha. Koncert u čast Feste održao se 3. veljače u Klubu Dubrovčana, na adresi Gundulićeva 55.

3. veljače poseban je dan za svakoga Dubrovčanina i Dubrovkinju, bez obzira na to koliko su udaljeni od našega Grada. Stoga su Dubrovčani iz Udruge studenata Dubrovnika ‘Libertas’ osjetili da im je dužnost i čast dostojanstveno obilježiti taj dan i u Zagrebu.

Festu u Klubu obilježio je raznovrstan program – predavanje o proslavi Feste u Zagrebu održao je gospar Luko Hilje, predsjednik Društva Dubrovčana i prijatelja Dubrovačke starine u Zagrebu, a pridružio mu se sa svojim iskustvima i cijenjeni sveučilišni profesor, odvjetnik i olimpijac Hrvoje Kačić. Tadej Barović održao je konavosku zdravicu i zasvirao lijericu, Marko Vučić je uz gitaru zapjevao najveće hitove Buca i Srđana, a klapa Figurin je kao domaćin otpjevala tradicionalnu dubrovačku klapsku pjesmu ‘Doma ti je k’o u raju’ te ‘Himnu svetoga Vlaha’. Između glazbenih točaka voditeljica Ena Mutapčić ispričala je neke najpoznatije legende uz koje vežemo svetoga Vlaha.

Nakon programa svi su se pogostili tradicionalnim šporkim makarulima te se na taj način zaokružila usitinu lijepa večer. Na fotografijama možete osjetiti dašak atmosfere s Feste u Klubu.

Pročitajte još

NI SNIJEG NI VJETAR GA NISU ZAUSTAVILI! Zlatkov uspon na najviši vrh Turske – Veliki Ararat

Maria Prkut

[VIDEO] PREDIVNI ‘PTIĆI GUNDULIĆI’ Poslušajte pjesmu ‘Jesen’ u izvedbi Une i 3. B!

Dulist

BABLJE LJETO Banje prepune kupača

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija