Sport

Fatović novi izbornik Australije

jug fatovic vaterpolo 0948

Elvis Fatović novi je izbornik australske vaterpolske reprezentacije, objavljeno je jutros na službenim stranicama Vaterpolskog saveza Australije (WPA).

Legendarni trofejni kapetan i bivši trener Juga te  bivši pomoćni trener hrvatske vaterpolske reprezentacije poziciju izbornika preuzet će krajem veljače, a kako stoji na web stranici WPA, njegovim angažiranjem Australci očekuju uspjeh i prvu medalju u povijesti na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Na mjestu izbornika naslijedio je Johna Foxa, koji je na toj poziciji bio posljednjih 5 godina. Fatović je Australcima kazao kako je uzbuđen što je postao dio velikuh promjena u australskom vaterpolu i što će povesti Klokane na Svjetsko prvenstvo u Barceloni ove godine te na Olimpijadi u Riu 2016. godine.

– Vaterpolski savez Australije stavio je naglasak na kvalitetnom trenerskom angažmanu i drago mi je da sam upravo ja njihov izbor za buduće izazove. U reprezentaciji ima puno potencijala i veselim se što ću pomoći mom novom timu i državi postići zadane ciljeve – kazao je Fatović, koji je dodao kako je puno naučio surađujući s Ratkom Rudićem.

Predsjednik Vaterpolskog saveza Australije Chris Harrison istaknuo je kako angažman Elvisa Fatovića predstavlja veliku priliku za obje strane.
Fatović je svoju polodonosnu igračku karijeru završio 2007. godine te svoj trenerski posao započeo s mlađim juniorima uga. U ljeto 2008. godine preuzeo je prvi sastav Jugaša, s kojim je osvojio tri naslova prvaka Hrvatske od 2009. do 2011., dva Kupa 2008. i 2009. te Jadransku ligu 2009. godine. Usiječnju prošle godine na tom mjestu zamjenio aktualni trener Veselin Đuho.

Od 2008. godine do danas Fatović je također imao važnu ulogu i u hrvatskoj reprezentaciji i to kao prvi suradnik Ratka Rudića. S reprezentacijom je na trenerskoj poziciji došao do dvije bronce na Svjetskim prvenstvima 2009. i 2011., europskog zlata u Zagrebu 2010. godine, olimpijskog zlata u Londonu 2012. te zlata i srebra u Svjetskoj ligi.

Pročitajte još

PRVI PUT U KARIJERI! Lucija Ćirić Bagarić prošla kvalifikacije Roland Garrosa!

Dulist

Ivana Šutalo među 16 najboljih na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju

Dulist

Jugaši u Gružu dočekuju splitski Jadran u borbi za prvaka Hrvatske

Dulist