Grad

FALE DIJELOVI Poljski autobusi ipak neće voziti gradskim ulicama

Solaris Bus

Tehnička služba gradske tvrtke Libertas nije odobrila preuzimanje 11 autobusa poljske tvrtke Solaris Bus&Coach. Naime, na tehničkom pregledu ovog četvrtke utvrđeno je kako autobusi nemaju ugrađen sekundarni retarder.

-Iz navedene tvrtke ranije su dostavili službeni dokument u kojem su naveli kako su autobusi opremljeni sekundarnim retarderom, a što je bilo i traženo sukladno tehničkim uvjetima natječajne dokumentacije. Unatoč navedenom autobusi koji su stigli u Dubrovnik imali su ugrađen primarni retarder – ističu iz Libertasa u priopćenju. Kažu, neupitna je kvaliteta i funkcionalna ispravnost autobusa, međutim zbog strogih pravila EU, Libertas Dubrovnik nije mogao u ovom trenutku prihvatiti navedene autobuse te nije izvršena primopredaja.

-Iz navedenog razloga autobusi marke Solaris napustili su Dubrovnik. Nakon što o svemu Libertas Dubrovnik obavijesti kontrolno tijelu SAFU odlučit će se o daljnjim postupanjima. U krajnjem slučaju kao opcija ostaje mogućnost ponavljanja cjelokupnog natječajnog postupka – zaključuju iz Libertasa.

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist