Grad

Evo u kojim osnovnim i srednjim školama nema nastave

Štrajk u školi

Dio učitelja i nastavnika iz dubrovačkih osnovnih škola od jutros je u štrajku.

No, nastava se u jutarnjoj smjeni redovno odvija u Osnovnoj školi Mokošica, gdje je samo sindikalni povjerenik u štrajku, te u školi Centar OŠ Marina Getaldića gdje rade svi učitelji.

Kako nam je rekla ravnateljica OŠ Marina Getaldića Silvana Bjelovučić, nastava od 5. do 8. razreda je u popodnevnoj smjeni, i prema sadašnjim najavama neće raditi 7 od 22 nastavnika, tako da će se nastava organizirati sukladno odazivu.

Prema riječima Zrinke Capor, ravnateljice OŠ Marina Držića, svi učitelji su u štrajku osim dvoje. Učenici starijih razreda, dakle od 5. do 8. nisu došli na nastavu, dok je za 16 učenika nižih razreda koji su došli organizrano dežurstvo. No, i po njih pomalo dolaze roditelji.

Vedrana Elez, ravnateljica OŠ Ivana Gundulića, još jučer je najavila kako će se većina učitelja priključiti štrajku te da nastava neće biti organizirana prema uobičajenom rasporedu, a najave su se i ostvarile. Tridesetak učenika koji su se ipak pojavili u školi je zbrinuto te je za njih organizirana nastava.

Situacija u OŠ Lapad za sad nam nije poznata.

Što se tiče srednjih škola saznajemo kako štrajka nema u Pomorskoj školi i, očekivano, Klasičnoj gimnaziji te Privatnoj gimnaziji.

U Gimnaziji Dubrovnik u štrajku je većina zaposlenika, njih 80 posto. Nastavu su za pojedine učenike koji su ipak došli u školu održali nastavnici koji nisu u štrajku.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi jutros je u štrajku 73 posto zaposlenih, od čega svi nastavnici. Preko 90 posto učenika nije uopće došlo na nastavu.

U Turističkoj i ugostiteljskoj školi odaziv je 80 posto. Štrajka ukupno 70 zaposlenih, od čega 54 od 57 članova dva sindikata te 16 zaposlenika koji nisu u sindikatu.

U Srednjoj medicinskoj školi nismo uspjeli dobiti podatke, a na broj Obrtničke i tehničke škole nitko se nije javio.

Sindikalni povjerenik na Sveučilištu u Dubrovniku Matko Bupić ističe kako je na Sveučilištu specifična situacija budući da nastava još uvijek nije započela.

– Budući da je u tijeku predaja završnih radova, a u ponedjeljak se održava rektorski rok odlučili smo kako nećemo studente izglagati neugodnostima tako da će se te aktivnosti održati. No, ljudi se od ostalih aktivnosti uglavnom suzdržavaju – istaknuo je Matko Bupić.

Pročitajte još

BOLJE NEGO 2019. Otvaranje Dubrovačkog zimskog festivala privuklo preko 2.500 gostiju

Dulist

ODLUKA PRED VIJEĆNICIMA Grad za 10 posto povećava cijenu zakupa javnih površina

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija