Grad

Evo u kojim osnovnim i srednjim školama nema nastave

Štrajk u školi

Dio učitelja i nastavnika iz dubrovačkih osnovnih škola od jutros je u štrajku.

No, nastava se u jutarnjoj smjeni redovno odvija u Osnovnoj školi Mokošica, gdje je samo sindikalni povjerenik u štrajku, te u školi Centar OŠ Marina Getaldića gdje rade svi učitelji.

Kako nam je rekla ravnateljica OŠ Marina Getaldića Silvana Bjelovučić, nastava od 5. do 8. razreda je u popodnevnoj smjeni, i prema sadašnjim najavama neće raditi 7 od 22 nastavnika, tako da će se nastava organizirati sukladno odazivu.

Prema riječima Zrinke Capor, ravnateljice OŠ Marina Držića, svi učitelji su u štrajku osim dvoje. Učenici starijih razreda, dakle od 5. do 8. nisu došli na nastavu, dok je za 16 učenika nižih razreda koji su došli organizrano dežurstvo. No, i po njih pomalo dolaze roditelji.

Vedrana Elez, ravnateljica OŠ Ivana Gundulića, još jučer je najavila kako će se većina učitelja priključiti štrajku te da nastava neće biti organizirana prema uobičajenom rasporedu, a najave su se i ostvarile. Tridesetak učenika koji su se ipak pojavili u školi je zbrinuto te je za njih organizirana nastava.

Situacija u OŠ Lapad za sad nam nije poznata.

Što se tiče srednjih škola saznajemo kako štrajka nema u Pomorskoj školi i, očekivano, Klasičnoj gimnaziji te Privatnoj gimnaziji.

U Gimnaziji Dubrovnik u štrajku je većina zaposlenika, njih 80 posto. Nastavu su za pojedine učenike koji su ipak došli u školu održali nastavnici koji nisu u štrajku.

U Ekonomskoj i trgovačkoj školi jutros je u štrajku 73 posto zaposlenih, od čega svi nastavnici. Preko 90 posto učenika nije uopće došlo na nastavu.

U Turističkoj i ugostiteljskoj školi odaziv je 80 posto. Štrajka ukupno 70 zaposlenih, od čega 54 od 57 članova dva sindikata te 16 zaposlenika koji nisu u sindikatu.

U Srednjoj medicinskoj školi nismo uspjeli dobiti podatke, a na broj Obrtničke i tehničke škole nitko se nije javio.

Sindikalni povjerenik na Sveučilištu u Dubrovniku Matko Bupić ističe kako je na Sveučilištu specifična situacija budući da nastava još uvijek nije započela.

– Budući da je u tijeku predaja završnih radova, a u ponedjeljak se održava rektorski rok odlučili smo kako nećemo studente izglagati neugodnostima tako da će se te aktivnosti održati. No, ljudi se od ostalih aktivnosti uglavnom suzdržavaju – istaknuo je Matko Bupić.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović