DuList IN

Evo što vas za vikend očekuje na Dubrovačkom zimskom festivalu

Evo što vas za vikend očekuje na Dubrovačkom zimskom festivalu

U subotu, 7. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća ispred katedrale, a festivalski vikend obilježit će brojni dječji programi te posebice nedjeljno otvaranje Stanice Sjeverni pol u Teatru Bursa. U organizaciji Soundset Raguse i Kazališta Marina Držića, program pod nazivom „Grad svetog Nikole“ održat će se u subotu i nedjelju, 7. i 8. prosinca od 15 sati u atriju Kazališta Marina Držića, gdje će najmlađi moći uživati u Čarobnom čokoladnom tornju Chocolandu, make up radionicom Čarobni kist moći će se pretvoriti u princa ili princezu na jedan dan, a rasplesat će ih plesni božićni program Plesno-rekreacijskog studija Dubrovnik. U subotu je na programu i likovna radionica izrade božićnih ukrasa, čestitki i tematskih likovnih priča, dok će u nedjelju na programu biti pripovijedanje božićnih bajki. Vrhunac oba dana će svakako biti kazališna predstava „Legenda o baki Mokoš“ redateljice Srđane Šimunović, nakon čega u atrij KMD-a dolazi sveti Nikola.

Ovaj vikend donosi i Festival svjetlosti Lumiart koji će se u organizaciji Dubrovačke baštine i Pixel designa održavati u Lazaretima. Početak festivala je u subotu u 18 sati s interaktivnim plesnim programom Zaplešite s nama! u organizaciji Plesnog studija Lazareti, dok je nastup popularnog Jacquesa Houdeka u 20 sati. Glazbeni dio programa će se nastaviti i u nedjelju, kad će nastupiti DJ Petra i Zac the Sax.

Bogat vikend program svakako čine i Slatke božićne radionice u Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika. Tako će se u subotu od 10:30 sati u TIC-u na Pilama održati radionica „Od bićerina do pjatina“ voditeljice Silve Capurso, a svoju će radionicu „Čokoladne hrpice s orašastim plodovima i suhim voćem“ od 16 sati održati i Alisa Nenadić. U nedjelju u istim terminima, nove radionice. Jutarnji program čine „Kuglice s ginom i limetom“ Alise Nenadić, dok će poslijepodne Erika Hauswitschka polaznicima pokazati kako izgleda njezina zdrava „Božićna torta“.

Subota donosi i Street Art Festival koji će se u organizaciji Centra za mlade Grada Dubrovnika održavati od 11 do 13 sati u Uvali Lapad, dok će namlađi Mokošićani imati priliku od 15 sati sudjelovati u Kreativnoj božićnoj radionici tehnikom decoupage koju u šatoru na igralištu organiziraju Eko centar Zeleno Sunce & Eko Omblići.

Paljenje druge adventske svijeće – svijeće ljubavi bit će održano u subotu u 19:30 ispred dubrovačke katedrale. Molitveni dio predvodit će župa sv. Andrije te katedralna župa Velike Gospe, a drugu svijeću na adventskom vijencu upalit će zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić, nakon čega slijedi druženje uz prikle i čaj. Za veselu atmosferu subotnje večeri pobrinut će se bend Feredon koji će od 20:30 sati prisutne zabavljati na Gundulićevoj poljani.

Nedjelja prijepodne počinje klapskom pjesmom, a pjevat će Ženska klapa FA Linđo od 10 do 12 sati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Oni najmlađi, od 10 će sati moći zaplesati s Bakom Mraz u Stanici Sjeverni pol, u 11:15 sati Mrazice će prodefilirati preko Straduna do Luže, a u 11:30 sati Stanica Sjeverni Pol u Teatru Bursa bit će i službeno otvorena uz sudjelovanje Plesnog studija Lazareti te udruge Le Petit Festival du Théâtre.

U sklopu programa Čarobni advent u Mokošici, nedjelja donosi Prirodoslovnu božićnu stvaraonicu u organizaciji Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik, od 15 do 18 sati. U ljetnikovcu Bunić-Kaboga u 18 sati počet će koncert Kolenda Kabogi polaznika radionice “Kolende i božićne pjesme“ koju vode Sanja Dražić i Paola Dražić Zekić u organizaciji Matice hrvatske ogranak Dubrovnik i zaklade Caboga Stiftung. Ulaz je besplatan, a prijevoz autobusom organiziran i to s polaskom u 17:30 sati sa stanice na Pilama uz zaustavljanje na stanici u Vukovarskoj ulici. U crkvi Male braće, s početkom u 20 sati, crkveni zborovi Dubrovačke biskupije zapjevat će na adventskom koncertu pod nazivom Nebesa odozgor rosite koji organizira Dubrovačka biskupija.

Podsjećamo i da Turistička zajednica grada Dubrovnika u sklopu programa Subotnje jutro u Gradu poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatno turističko razgledavanje Grada na engleskom jeziku s početkom u 10 sati ispred TIC-a Pile, uz nastup Folklornog ansambla Linđo u 11:30 sati ispred crkve sv. Vlaha.
Tijekom trajanja festivala, svakog dana od 17 sati pa do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu, Libertasovi autobusi voze besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35), a prometuje i besplatni XMAS BUS na relaciji A. Kolodvor – Grawe – Pile – Vojnović – P. Lapad, te P. Lapad – Vojnović – Pile – A. Kolodvor.

Također, tijekom trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometuje Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, a klizalište u Uvali je otvoreno svakim danom od 9 do 22 sata.

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist