Grad

Evo kako je na incident s odlaganjem ribe reagirala Udruga ugostitelja Dubrovnik

zidine grad

Udruga ugostitelja Dubrovnik danas je poslala priopćenje naslovljeno ‘Zajednička je obaveza odlagati otpad u skladu s propisima i doprinositi čistoći Grada’. Prenosimo ga u cijelosti.

 Ugostitelj čiji su djelatnici nepropisno odložili otpad odmah je istupio i preuzeo odgovornost, iz čega je razvidno kako je riječ o slučajnoj pogrešci, a ne o uobičajenoj pojavi.

Udruga ugostitelja Dubrovnik osuđuje svako nepropisno postupanje predstavnika ugostiteljskih objekata u Gradu, pa tako i nedavni incident s odlaganjem ribljeg otpada na javnoj površini.

Zbrinjavanje otpada zakonska je obveza svih građana, pa tako vlasnika ugostiteljskih objekata, a pridržavanje važećih propisa koji uređuju postupanje s otpadom nužno za sve subjekte koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na području Dubrovnika.

Članovi Udruge odmah su po saznanju o incidentu upozorili na nepropisno ponašanje, a jedan je kolega odmah, i prije medijske objave, istupio i preuzeo odgovornost. Isto je uskoro ponovio i u javnosti, zbog čega smo uvjereni kako je ovaj slučaj iznimka i posljedica nesporazuma u komunikaciji među djelatnicima, a ne pravilo svakodnevnog postupanja. Iz istog razloga vjerujemo kako se ovakve pogreške više neće ponavljati.

Problem komunalne infrastrukture u Dubrovniku, pa tako i pitanje otpada, koji je osobito vidljiv u ljetnim mjesecima s povećanim brojem turista, zahtijeva suradnju s nadležnim gradskim strukturama kako bi se ugostitelji uspješno prilagodili obvezama. Pozdravljamo stoga odluku Grada prema kojoj će se otpad od 1. svibnja prikupljati i u večernjim satima, što će pozitivno utjecati na komunalni red u Dubrovniku.

Održavanje čistih i urednih javnih površina neophodno je da bi Dubrovnik uživao reputaciju vrhunske turističke destinacije, a ugostiteljski objekti u tome moraju savjesno sudjelovati, bez iznimke.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist