Aktualno

Evo gdje se voda još uvijek ne može piti!

Evo gdje se voda još uvijek ne može piti!

Nakon što je obilna količina oborina zamutila veliki dio izvora na širem dubrovačkom području iz Vodovoda Dubrovnik javljaju kako se ista može piti na području Župe dubrovačke, ali i grada Dubrovnika.

 

NOVO: Voda u vodoopskrbnoj mreži Slanog odgovara Zakonu o vodi za ljudsku potrošnu (NN 56/13) i može se koristiti za piće, javljaju iz Vodovoda.

RANIJE: Naime, mutnoća na izvorištima Zavrelje , Šumet-Vrelo, Šumet i Duboka Ljuta je unutar dozvoljene vrijednosti, pa se voda na području Župe dubrovačke može koristiti za piće. Isti vrijedi i za grad Dubrovnik, dok je mutnoća vode u mreži vodoopskrbnog sustava Zaton – Palata u opadanju, ali još uvijek ne odgovara Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (NN 56/13).

Rezultati mjerenja mutnoće iz vodoopskrbnog sustava Slano – Nereze očekuje se tijekom jutra. Kako javljaju iz ŽC 112 Dubrovnik, zbog radova na održavanju VS Topolo, voda se do daljnjeg ne preporuča za piće u mjestima Topolo, Stupe, Smokovljani i Visočani. Dezinfekcija i kontrola se uredno provode.

Pročitajte još

KAKAV JE BOOKING? Dobro je! Predsezona bolja od prošle

Andrea Falkoni Račić

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist