Koronavirus u Hrvatskoj

Evakuiran dom u Pločama, zaražena i vlasnica i još jedan korisnik

dom zdravlja drive in testiranje korona 1

Iz Grada Ploča javljaju kako su epidemiološke službe registrirale još dva slučaja zaraze novim koronavirusom na području ovog grada.

Jedna od infektiranih osoba je vlasnica privatnog doma za starije osobe u Pločama, druga je korisnik doma. U domu je ukupno bilo smješteno 12 korisnika, troje ih je već bilo smješteno u OB Dubrovniku dok su tijekom prošle noći evakuirani svi preostali korisnici Doma za starije, nemoćne i bolesne osobe u Pločama, kao i vlasnica Doma za koju je test pokazao da je pozitivna na COVID-19.

-Korisnici Doma raspoređeni su u OB Dubrovnik i Studentski dom i upućeni su na testiranje čije rezultate očekujemo. Stručne službe su već kontaktirale osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima te im je određena mjera samoizolacije.

Još jednom apeliramo na sve da se pridržavaju mjera Nacionalnog stožera i uputa Stožera civilne zaštite. Ograničite kretanja na što manju mjeru, održavajte potrebni razmak, kako na otvorenim tako i u zatvorenim prostorijama. Pridržavajte se higijenskih standarda i ako imate simptome ili sumnjate na zarazu koronavirusom nazovite odmah broj COVID ambulante u Pločama na 099 589 2847 – navode iz Grada Ploča.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist