Sport

EUROPSKO PRVENSTVO DO 15 GODINA Hrvatski vaterpolisti ušli u polufinale!

EUROPSKO PRVENSTVO DO 15 GODINA Hrvatski vaterpolisti ušli u polufinale!

U tvrdoj, napornoj utakmici s podosta preokreta, ali s puno učestalijim vodstvima naših mladića, hrvatska reprezentacija je u četvrtfinalu Europskog prvenstva u portugalskom Louleu, za uzrast do 15 godina svladala Rusiju 12:10 i plasirala se u polufinale!!

U polufinalu će Hrvatska igrati u subotu, 10. srpnja protiv Španjolske s početkom u 19.00 sati!

-Čestitke našim mladićima – ističu iz Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Sraz s Rusima je bila očekivano tvrda utakmica s podosta preokreta, ali s puno učestalijim vodstvima naših mladića. Rusi su se pokazali kao vrlo jak sastav, momčad koja ne odustaje, kažnjava svaku, pa i najmanju pogrešku, a mogu napuniti mrežu suparnika ludo brzo. To su osjetili i naši igrači, iako generalno gledano, izabranici Davida Burburana su prikazali bolji vaterpolo i doista zasluženo idu dalje, idu prema vrhu.

Početak je bio vrlo obećavajući. Nakon 3:1, čak i 5:2 u prvoj četvrtini, ali tu suparnička momčad pokazuje i mentalnu snagu, ne obeshrabruju se rezultatskim minusom, te vrebaju svoju priliku. Baš su kod rezultata 5:2 počele najbolje ruske minute. One koje su ih u konačnici i odvele do potpunog preokreta (5:6). Ruski centar Noskov je postigao taj šesti gol, u pozicijskog igri, na 2 metra je okrenuo našeg braniča. Na 7:6 za Rusiju je pak povisio lijepim golom iz udaljenosti, Jahtin. Jedan od 3-4 sjajna pucača iz vanjskog reda na koje je u najavi upozoravao naš trener Burburan. Bilo je u tim trenucima istini za volju i podosta pogrešaka u našoj igri, no srećom je i to rusko razdoblje dobre igre prekinuto. Konsolidirala se malo i naša obrana, ali na poluvrijeme se otišlo u egalu – 7:7.

Početkom treće dionice, u drugoj minuti ostadosmo bez Gabrijela Burburana, jednog od najboljih, ako ne i najboljeg strijelca naše momčadi koji je do tog trenutka već dao 2 gola. Mladi Burburan je zbog tri osobne morao izvan igre, ali tada palicu preuzimaju drugi. Bartul Bučević s igračem više, pa Marko Glavinić iz peterca, a onda na isti način i Bruno Đuho i Hrvatska je povela 10:7.

Jasno, Rusi se i opet vraćaju. Ne potpuno, ali opasno približavaju na samo gol zaostatka na koncu treće četvrtine (10:9). Posljednja dionica je obilovala gotovo pa isključivo kontrama i rekontrama. Bilo je tu i trenutaka kada se “raspala” igra oba sastava, ali mreže su ostale netaknute. Do malo manje od 4 minute prije kraja kada prvo Đuho iz polukontre, vrlo lijepim golom s lijevog krila, parabolom gađa i pogađa za 11:9. Tri minute do kraja, Nikola Prezzi koji je samo malo ranije iz peterca uzdrmao vratnicu, sada s desnog vanjskog “buši” ruskog vratara za 12:9. Ovo je već “mirisalo” na pobjedu, 3 razliku i manje od tri minute do kraja. Doista, Rusi to više nisu mogli stići. Postigli su tek 40-ak sekundi prije kraja gol za ublažavanje poraza, ali to nije moglo ublažiti zasluženo hrvatsko veselje.

Ostali rezultati četvrtfinala: Srbija – Španjolska 8:9, Italija – Grčka 7:9, Turska – Mađarska 5:20.

Izvor/Foto: HVS

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist