Sport

EUROPSKI JUDO KUP U DUBROVNIKU ‘Bilo bi lijepo uzeti medalju, jedne su od ljepših’

EUROPSKI JUDO KUP U DUBROVNIKU 'Bilo bi lijepo uzeti medalju, jedne su od ljepših'

Četvrto izdanje Seniorskog judo kupa održava se ovog vikenda u Sportskoj dvorani u Gospinom polju, a tim povodom održana je u petak ujutro konferencija na medije.

-Turnir održavamo od 2006. godine i svake godine napredujemo organizacijski i sportski. Nastupaju 203 natjecatelja iz 21 europske države. To je jako dobro, a po kvaliteti prijavljenih odlično – rekao je Frano Stjepović, predsjednik Judo kluba Dubrovnik 1966., domaćina natjecanja.

-Godina je počela srebrnom medaljom na Prvenstvu Hrvatske, a nakon toga sam prošla dosta priprema i natjecanja. U Tunisu sam bila treća, a u Gruziji peta. Zadovoljna sam rezultatom. Nastavljam dalje prema planu i programu. Cilj su Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. Svi putevi vode u Tokio – istaknula je članica Judo kluba Dubrovnik i hrvatska reprezentativka Ivana Šutalo. Anđela Violić i Petrunjela Pavić iz Judo kluba Dubrovnik 1966. također su se pohvalile sjajnim dosadašnjim rezultatima.

-Sezona mi je počela broncom na državnom seniorskom prvenstvu, a na europskom juniorskom kupu sam takođel bila treća. Drugi put nastupam u svom gradu. Prije dvije godine sam bila peta, što mi je bio rezultat iznad očekivanja. Bilo bi lijepo ove godine uzeti medalju, jer su jedne od ljepših koje sam vidjela – rekla je Petrunjela Pavić, dok je Anđela Violić dodala:

-Seniorska sam viceprvakinja Hrvatske, a prije dva tjedna u Sarajevu sam osvojila broncu na svom prvom juniorskom judo kupu, što je za mene jako dobar rezultat. Ovo mi je prvi nastup na seniorskom europskom kupu pa ne osjećam pritisak, a tada najbolje radim – istaknula je Anđela Violić.

-Značaj ovog turnira iz godine u godinu raste, što je jedan od pokazatelja da organizator uistinu odlično odrađuje svoj posao. Županija u suradnji sa županijskom Zajednicom športa pomaže i podržava sve županijske judo klubove. Judo treneri s djecom rade odličan posao. Uz veliki rad, trud i talent iz godine u godinu stiže nam sve veći broj medalja s raznih natjecanja. Naravno da ćemo i ubuduće, u skladu s našim mogućnostima, podupirati ovo natjecanje – izjavila je v. d. pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić

-Ponosni smo što se ovako vrijedan događaj odvija u Dubrovniku. Kao i proteklih godina, tako i ove godine smo kroz financijsku pomoć podržali turnir. U idućim godinama bismo htjeli da to bude još izraženije. Nadam se da ćemo uspjeti provesti neke promjene koje bi organizatoru trebale omogućiti lakši rad u idućim godinama. Namjera je da se događaj proširi kako bi porastao broj sudionika. Za to nam je potrebna sportska infrastruktura koja sad nije na zadovoljavajućoj razini. Idući utorak potpisat ćemo ugovor o izradi Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture grada Dubrovnika. Nadam se da ćemo kroz vrijeme od četiri mjeseca dobiti jasne ciljeve i naputke kako dalje razvijati sport pa i judo -istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Dživo Brčić.

Inače, ždrijeb turnira održat će se večeras. Kvalifikacijske borbe održat će se u subotu i nedjelju od 10 sati. Svečanost otvaranja turnira održat će se u subotu u 16 sati, nakon čega slijede prve finalne borbe, dok je finale drugog dana odmah nakon kvalifikacija.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist