Sport

EUROPSKI JUDO KUP Anđela Violić brončana!

U70

Završeno je deseto jubilarno izdanje Europskog kupa u Dubrovniku koje je okupilo točno 350 judaša i judašica iz 28 različitih država.  Nedjelja u sportskoj dvorani Gospino polje bila je rezervirana za judaše i judašice u poluteškoj i teškoj kategoriji. Domaća ekipa imala je čak šest predstavnika u samoj završnici, od kojih je pet natjecatelja iz Hrvatske uspjelo je doći danas do postolja. Anđela Violić iz Judo kluba Dubrovnik 1966 osvojila je broncu. Brončane medalje još su osvojili Dominik Družeta, Nika Jakuš Lorena Perković i Marćelina Vranješ.

U kategoriji -70kg imali smo dvije predstavnice u finalnom bloku. Dubrovkinja Anđela Violić slavila je protiv Izraelke Maye Kogan dok je Karla Kulić(JK „Pujanke“ – Split) ostala nadomak postolja porazom protiv Dagmar Van Wonderen (NED).

-Na kraju dana jako sam zadovoljna s judom koji sam pokazala i s bacanjima koje sam izvela u svakoj borbi. Mislim da je svaka borba bila različita i posebno teška. Na kraju dana treće mjesto u svojem gradu ne može bit bolje. Ja uvijek kažem da je meni teže boriti se pred domaćom publikom, stvorim sebi neki nepotrebni pritisak, ali opet kada osvojim medalju nema ništa ljepše nego ju osvojiti baš doma.– zaključila je 24-godišnja Violić za HJS.

Violić je danas upisala pobjede protiv Julije Zarybnicke (CZE), Celine Becker (GER) i Jovane Cakarević (SRB), a poražena je protiv Kaje Schuster (SLO).

 

Foto Tino Marić/HJS

Pročitajte još

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist