Sport

EUROPSKA PRVAKINJA Zlatni doček Petrunjele Pavić

Petrunjelu Pavić, europsku prvakinju koja se ovaj vikend na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke popela na najviše postolje kategorije -78kg, u popodnevnim satima ispred sportske dvorane u Gospinom polju dočekali su vjerni navijači, kolege i prijatelji.

-Zaključila sam mlađeseniorsku karijeru sa zlatom koje je falilo u kolekciji europskih medalja. Imala sam broncu s juniorskog europskog prvenstva, prošle godine srebro i evo napokon se dogodilo i to zlato – ističe sjajna Dubrovkinja te dodaje kako je ova pobjeda ‘šećer na kraju’ i da godinu zaključuju s dobrim rezultatom.

-Osjećaj je stvarno izniman, u početku nisam bila ni svjesna što se dogodilo. Sad kad mi se sve sleglo, stvarno odličan osjećaj – dodaje Pavić. U finalu ju je čekala Lea Schmidt iz Njemačke, no Pavić je bila  spremna.

– Pa bila je lagana trema, nije bilo toliko pritiska, ali sam se htjela popeti stepenicu više i konačno doći do tog zlata. Jako mi je drago da je na kraju to tako i uspjelo. Kako se borba dalje razvijala tako je sve bilo bolje i bolje, ističe Pavić, a kako otkriva zasad nema pauze jer već ima nove planove:

-Sutra već imam ispit na fakultetu, idući tjedan idem na Grand Slam. Onda bi trebali imati malu pauzu pa pripreme za novu sezonu. Naravno jedan od ciljeva je odlazak na Olimpijske igre 2024. u Parizu, a dotad se nadam evo barem seniorskoj medalji na europskom prvenstvu da se popenjem jednu stepenicu više tako da pomalo se približavam krajnjem cilju – Olimpijskim igrama,  navodi simpatična 21-godišnjakinja te ističe kako u cijeloj priči svakako nije sama.

– Iza mene stoji klub, svi prijatelji, roditelji, stvarno imam veliku podršku i jako mi je drago da su svi uz mene i da me podržavaju. Bez njih ovo ništa ne bi bilo moguće, zaključuje Pavić.

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist