Sport

Europska prvakinja, Petrunjela Pavić!

Europska prvakinja, Petrunjela Pavić!

Od petka 28. do 30. listopada u Sarajevu se održava Europsko prvenstvo za mlađe seniore i seniorke, a da sve ne prođe neopaženo pobrinula se 21-godišnja Dubrovčanka Petrunjela PAVIĆ koja je se danas popela na najviše postolje kategorije -78kg.

Nakon prošlogodišnjeg finala u Mađarskoj kada je osvojila srebro, a sada za iskustvo bogatija, danas Petrunjeli PAVIĆ nitko nije mogao uzeti ono po što je došla, a to je zlatna medalja. U finalu je čekala Lea SCHMIDT (GER), a predstavnica Hrvatske pokazala spremnost, čvrstoću i kako se brane naše kockice.

„Još uvijek sam u šoku, znala sam da sam spremna i da danas mogu doći do zlatne medalje. Po zlato sam išla tako da mi je drago da napokon mogu staviti zlatnu medalju u džep i skinuti to s „to do“ liste.“ – započela je PAVIĆ.

Prokomentirala je i prošlogodišnje srebro, odnosno izlazak pred finalnu borbu:

Samo sam se nadala da neće biti kao prošle godine, da odem još jednu stepenicu gore i da zatvorim mlađe seniorsku karijeru s Europskom titulom i da mogu ići dalje. Nema previše odmora, već me idući tjedan očekuje IJF Grand Slam u Bakuu (AZE), pa će nakon toga uslijediti manja pauza. Možda danas bude malo slavlje, ipak je danas u Sarajevo došlo puno mojih prijatelja koji su me bodrili cijeli dan, vidjet ćemo ili ovdje ili doma u Dubrovniku.

Pokazala je sigurnost već od samog početka natjecanja kroz eliminacijske borbe. Nakon što je kao jedna od nositeljica u prvom kolu bila slobodna u drugom čekala ju je neugodna Ukrajinka Yuliia KURCHENKO s kojom je borba otišla u golden score. Odlično postavljena taktika donosi joj taj zlatni bod nakon samo deset sekundi produžetaka.

Četvrtfinalnu borbu nakon nešto manje od tri minute pobjeđuje Christinu HECK (NED). Posljednja stanica do finala bila joj je predstavnica Francuske, Liz NGELEBEYA ali je PAVIĆ od samog početka kontrolirala borbu te Francuskinji nije ostavila previše prostora za bilo kakav manevar. Nakon što je sjajno iskoristila nepažnju protivnice, kontrom povela borbu ubrzo je odličnom tranzicijom u parteru završila istu zahvatom držanja.

Hrvatska je u Bosnu i Hercegovinu doputovala s osam natjecatelja, ali samo dvoje od njih uspjelo je upisati pobjedu. Dani KLAČAR (-66kg) u prvom kolu bio je bolji od Maxima BALTATA (MDA), dok je Niki JAKUŠ (-78kg) upisana pobjeda protiv Yelizavete LYTVYNENKO (UKR), koja joj je bila dovoljna da uđe u repasaž te završi na 7. mjestu.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist