Grad

Europska prvakinja Petrunjela Pavić kod gradonačelnika Frankovića

frankovic petrunjela pavic2

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas mlađe seniorsku prvakinju Europe i judašicu kluba Dubrovnik 1966. Petrunjelu Pavić. Prijemu su nazočili njezin trener Mateo Semiz i predstavnici Uprave kluba.

Na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke koje se održalo u Sarajevu od petka 28. do nedjelje 20. listopada dubrovačka judašica Pavić u kategoriji do 78 kilograma osvojila je zlatnu medalju pobjedivši u finalu suparnicu Leu Schmidt iz Njemačke.

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković pohvalio je sjajni uspjeh judašice Petrunjele Pavić istaknuvši kako su se njezine kvalitete i sposobnosti na ovom natjecanju pokazale u cijelosti. Naglasio je kako je Dubrovnik i Hrvatsku predstavila u najboljem svjetlu, čime se još jednom istaknuo talent dubrovačkih sportaša i sportašica koji su u ovoj godini ostvarili niz izvrsnih rezultata, u ekipnom i pojedinačnom sportu.

Zlatna judašica Pavić kazala je kako je ovaj rezultat postignut u Bosni i Hercegovini sjajan motiv za daljnje borbe i plasiranje na nastup na prestižnim Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Predstavnici Uprave kluba zahvalili su gradonačelniku Frankoviću i pročelniku Brčiću na podršci u proteklom razdoblju i osiguravanju dobrih uvjeta za treniranje zahvaljujući kojima, kako se istaknuli, medalje osvojene na judo natjecanjima pristižu u Dubrovnik.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist