Sport

EUROPA KUP SUPER FINALE Barakude preko Srbije do finala!

EUROPA KUP SUPER FINALE Barakude preko Srbije do finala!

Hrvatska je u finalu Europa Kupa! Pobjedom nad Srbijom 8:7 (3:1, 1:0, 1:3. 2:4) Barakude su osigurale prolaz u završnicu ovog natjecanja. 

– Čestitke od srca mojim momcima na jednoj velikoj utakmici, velikom srcu, na znanju koju imaju. Na početku smo bili u grču uvjetovanom kriterijem suđenja. Ja kao trener želim, mogu i hoću štiti svoju ekipu te ću uvijek reagirati na suđenje, no igrači moraju biti fokusirani isključivo na izvedbu u bazenu. Zato i mislim da smo u početku promašili dva-tri zicera. Ali vjerovao sam da možemo okrenuti te zaigrati naš stil igre, a to je tranzicija, plivanje i pokretljivost. Sada je pred nama još jedno veliko finale za hrvatski vaterpolo, prvo izdanje Europa Kupa. No da u Rijeci sada osvojimo zlatnu medalju trebati će se još puno potruditi. Sutra nas čeka veliki protivnik Španjolska koja je na ovom turniru najviše pokazala. Reprezentacija koja nam ne odgovara po stilu igre. Međutim očekuje nas finale kod kuće, u Rijeci, u ovom predivnom ambijentu. Pohvale riječkoj publici, pokazali su kako se voli i bodri svoja reprezentacija i domovina, te kako se sportski navija protiv protivnika. Ponosan sam što sam danas bio dio ove priče, baš mi je bio užitak biti dio ovog predivnog ambijenta na Kantridi. Hvala riječkoj publici! – rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najbolji strijelac utakmice bio je Loren Fatović s tri postignuta gola, potom Vukičević s dva, te Vrlić, Joković i Lončar s po jednim zabilježenim pogotkom.

– Čestitke ekipi na današnjoj odličnoj borbi, svi su poginuli od početka do kraja, svi za jednog, jedan za sve. Niti jedno finale nije lako, ali mislim da ćemo se i za Španjolsku dobro pripremiti i da ćemo sutra odigrati odličnu utakmicu, pred domaćom publikom. Nadam se da će biti isto toliko ljudi te da će nam pomoći da dođemo do još jednog trofeja – rekao je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije.

Hrvatska u bazen uskače u 20:30 sati, a direktan tv prijenos može se pratiti na televizijskom programu Arene sport 1.

Foto: HVS

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist