Sport

EUROPA KUP ‘Barakude’ slavile nad Grčkom i izborile polufinale

EUROPA KUP 'Barakude' slavile nad Grčkom i izborile polufinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je otvorila svoj nastup na ovogodišnjem Europa kupu. Barakude su bile bolje od Grčke rezultatom 13:11. Ovom pobjedom hrvatska nacionalna vrsta izborila je nastup u polufinalu natjecanja gdje ih u subotu od 20.15 sati očekuje Španjolska. Barakude je do pobjede vodio Loren Fatović s tri pogotka.

-Mislim da smo igrali jednu kvalitetnu utakmicu, a odlika velikih ekipa je da pobjeđuju i protiv teškog protivnika. Teško je igrati po novim pravilima, koja mi se baš i ne sviđaju. Ne mogu se žaliti na sudce, ali s novim pravilima puno je nejasnoća i bilo je previše isključenja. Sutra nas čeka Španjolska, a mi se prvenstveno moramo odmoriti i analizirati što je kod Španjolaca dobro, a što loše za nas. Španjolci su još gori od Grka, brži i neugodniji. Dosta smo se potrošili danas ali želimo pobjedu i želimo finale – izjavio je izbornik Hrvatske Ivica Tucak.

Turnir su je pobjedom otvorila Mađarska koje je od Crne Gore bila bolja rezultatom 11:7, a Mađare je do pobjeda vodila i glasna podrška njihovih navijača.

-Protiv Crne Gore je bila vrlo teška utakmica. Imamo puno poštovanja za Crnu Goru, imaju jako dobru ekipu, a posljednjih godina nismo bili baš uspješni protiv njih. Pripremili smo se posebno za ovu utakmicu, nismo razmišljali o budućim protivnicima. Zadovoljan sam, mislim da smo kontrolirali utakmicu iako bi utakmica bila napetija da nije bilo isključenja crnogorskog igrača u zadnjoj četvrtini. Kao idućeg protivnika htio bih vidjeti Italiju, zato što su snažniji od Rusije i htio bih vidjeti kako stojimo s njima, to će biti pravi izazov – izjavio je mađarski izbornik Tomas Andras Marcz.

Najveće iznenađenje prvog dana priredila je Španjolska koja je s turnira izbacila europskog prvaka Srbiju. Španjolci su slavili tijesnom pobjedom 13:12

-Bila je teška utakmica, prva za obje ekipe. Mislim da smo počeli dobro i brzo, ali kasnije je Srbija promijenila intezitet igre i počela čvršće igrati obranu, a tu smo imali puno problema. Na kraju smo zadovoljni pobjedom, ali sada se moramo okrenuti idućoj utakmici, vidjet ćemo je li to Hrvatska ili Grčka – izjavio je izbornik Španjolske David Martin.

Italija i Rusija susreli su se u napetoj i izjednačenoj utakmici, u kojoj je pobjedu odnijela reprezentacije Italije, a konačni rezultati bio je 11:9.

-Bila je čudna utakmica, Rusija je već igrala pod ovim novim pravilima dok je nekim mojim igračima ovo prva takva utakmica. U trećoj četvrtini nismo igrali kao ekipa, više individualno i to mi se nije svidjelo. U zadnjoj četvrtini smo počeli igrati kao ekipa i došli do pobjede. Sutra moramo igrati intenzivnije i agresivnije jer je Mađarska jako dobra ekipa – izjavio je talijanski izbornik Alessandro Campagna.

Uz susret Hrvatske i Španjolske, sutra nas očekuju utakmice Crne Gore i Rusije od 15 sati, Srbije i Grčke od 16.45 sati te Mađarske i Italije od 18.30 sati.

 

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist