Aktualno

EU zastupnici u Cavtatu

EU zastupnici u Cavtatu

Njemačka zaklada „Freidrich Ebert“ od 7. do 9. listopada u cavtatskom hotelu „Croatia“ organizira međunarodnu parlamentarnu konferenciju s temom regionalne suradnje i europskih integracija.

 Glavna tema konferencije pod nazivom „Regionalna suradnja i EU-integracija: Očekivanja parlamentarnih zastupnika u pogledu regionalne suradnje u Jugoistočnoj Europi u kontekstu zamora od proširenja i pristupanja“, koja se održava trinaesti put za redom, bit će uloga parlamenta u konsolidiranju demokracije i pridruživanju Europskoj uniji.
 
Skupu će nazočiti zastupnice u Hrvatskom Saboru Karolina Leaković i Tanja Vrbat te predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s Europskom unijom Vesna Pusić.
 
Također, na konferenciji će sudjelovati njemački veleposlanik Bernd Fischer, zastupnici u njemačkom Bundestagu angažirani na području odnosa s Jugoistočnom Europom Dietmar Nietan i Uta Zapf, bivši državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Christoph Zöpel, podpredsjednik bugarskog parlamenta i bivši ministar vanjskih poslova Bugarske Georgi Pirinski te predsjednica Odbora za europske integracije i zastupnica u makedonskom Sobranju Radmila Šekerinska Jankovska.

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist