Kultura

EPIDAURUS FESTIVAL Gala nastup Meri Cetinić i Radojke Šverko na taraci Vile Banac

radojka i meri naslovna

Hrvatske glazbene dive Meri Cetinić i Radojka Šverko, uz pratnju klape Ragusa, oduševile su brojnu publiku na sinoćnjem gala koncertu svečanog otvorenja 17. Epidaurus Cavtat Festivala u magičnom ambijentu tarace Vile Banac.

Šverko je za ovu prigodu izabrala sedam svojih interpretacija, autorskih pjesama, ali i ‘insert’ iz mjuzikla u kojem izvrsno ‘pliva’ već desetljećima. Njen pratitelj, Vladimir Babin sjajno se snašao u čak dvije uloge – pijanista, ali i duhovitog ‘voditelja’ programa biranim riječima prateći dinamiku cijelog koncerta najavljujući izvedbe i izvođače. Klapa Ragusa povela je publiku ponovo u svijet klapskih uspješnica, dok je pravu senzaciju izazvala Meri Cetinić, vrlo emotivnim nastupom. Istaknula je kako joj je upravo nastup na ovogodišnjem izdanju Epidaurus Cavtat festivala prvi nakon dugog razdoblja teške pauze. Publika ju je cijelo vrijeme pratila i bodrila, a pravi ‘crescendo’ emocija dogodio se na samom kraju koncerta, kada su svi izvođači zajedno otpjevali veliki Merin hit ‘Konoba’.

Epidaurusova ‘oda radosti’

-Uistinu, izrazito emotivna večer. Moja erupcija emocija eskalirala je kad sam na dolasku u Hotela Croatia dvije večerašnje ‘zvijezde pod zvijezdama’, zvijezde nad zvijezdama, vidjela u zagrljaju. Ima li ljepšeg, boljeg od zajedništva srdaca? Od samog stvaranja ovog festivala vjerovala sam da je sve moguće ako je iz ljubavi proizašlo – rekla je umjetnička direktorica i osnivačica Festivala Ivana Marija Vidović, svesrdno se zahvaljujući ljubiteljima umjetnosti koji su na koncert stigli, ali i onima koji su ga omogućili, gosparu Lukši Glavinji iz ‘Marina Resorts’, Zračnoj luci Dubrovnik, grupaciji Jadranskih luksuznih hotela (ALH), restoranu Leut i napose domaćinu u Villi Banac, gosparu Enveru Moraliću, čije je pozdrave prenijela mnogobrojnoj publici.

– Večeras nema nikog tko je više ili manje važan, večeras je harmonija ‘Leitmotiv’ zajedništvo u kojem stvaramo, radimo, mislimo, kojeg priželjkujemo. Toplo zahvaljujem svima koji ste omogućili da ova Epidaurusova ‘oda radosti’ bude 17. put sveprisutna, nadmoćna, nenadmašna. I tko kaže da se dvije kultne dame i jedna super, omiljena dubrovačka klapa ne mogu spojiti? Čekale su ovaj trenutak, da nam ukažu put ka ljepoti, da nas obnove i da skupa zapjevamo kako nema stađuna koji je pravi ili ne-pravi – kazala je Vidović, ističući kako glazba je najjača ljudska ujediniteljica, te kako iscjeljuje.

-Glazba djeluje poput čarobnog ključa, nek’ stoga otvori i najčvršća vrata. Sedamanesti put Epidaurusov Cavtat večeras je glavni grad svijeta – budimo mu uzor, budimo mu sjena! Ovo je večer u kojem opet shvaćamo kako je glazba ljubav i jedini jezik u kojem ne možemo nikad reći nešto loše. Molim vas stoga da 17. put zatvorite oči i prepustite se ovoj ljepoti koju smo zajedno postigli – naglasila je razgaljena umjetnička voditeljica Festivala Ivana Marija Vidović.

 

Foto: Epidaurus Cavtat Festival

Pročitajte još

[FOTO] Ansambl LADO oduševio publiku u parku Gradac!

Dulist

75. IGRE Kroz razgovore o Jupi prisjećanje na zlatno doba Dubrovnika i Igara

Dulist

VEČERAS U DVORU Kvartet Arod donosi glazbenu čaroliju

Dulist