Aktualno

ELAFITSKO HODOČAŠĆE Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima

Povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Udruga hrvatski domobran Dubrovnik danas je organizirala već tradicionalno Elafitsko hodočašće.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica i gradski vjećnik Krešimir Marković položili su vijenac i zapalili svijeću uz Spomen obilježje na otoku Daksi u znak sjećanja na sve žrtve totalitarnih i autoritarnih režima.

Nakon Dakse, prigodne komemoracije priredit će se na Jakljanu i u Slanome, dok će sveta misa biti služena u župnoj crkvi sv. Jeronima u Slanome.

Komemoraciji na Jakljanu prisustvovati će predstavnici mjesnih odbora Suđurađ i Luka Šipanska, dok će se na mjesnom groblju u Slanome žrtvama pokloniti predstavnici Grada Dubrovnika.

Obilježavanjem Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima Hrvatska se pridružila većini zemalja članica EU-a u kojima se, na preporuku Europskog parlamenta, potiče na promišljanje osjetljivih i kompleksnih pitanja zajedničke povijesti i njezina očuvanja kako bi sljedeće generacije mogle iz nje učiti i graditi suživot na temeljima demokracije i uvažavanja temeljnih prava.

Pročitajte još

BUDUĆE INVESTICIJE Lapad s 500 novih hotelskih ležajeva!

Andrea Falkoni Račić

SVEČANO OTVORENJE Dubrovački medijski dani posvećeni dezinformacijama

Dulist

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist