Grad

EKO OMBLIĆI Najnovija betonizacija Lokruma uništit će njegov identitet!

Lokrum 2

Eko omblići uputili su eko apel vezano za radove na Lokrumu.

Apel prenosimo u cijelosti.

– Najnovija betonizacija Lokruma na livadama nedaleko Mrtvog mora uništit će njegov jedinstveni identitet ! ..poručuju nam uznemireno naši sugrađani, ponajviše zaljubljenici Lokruma posljednjih dana na naš Zeleni telefon Eko-Fon 020/453-850! te dodaju…“ovo nije nikakva  rekonstrukcija drvenih baraka, jer od bivših baraka nije ni ostalo ništa, ovdje se betonira nanovo iz temelja!” Da stvar bude još tužnija za Lokrum, netko je postavio 15 betonskih arli između kamenih zidića na velikoj livadi pored Mrtvog mora iznad male pješčane plaže!!!

Dijelimo ogorčenje naših sugrađana i pitamo se gdje su inspektori zaštite okoliša i prirode RH, Državnog ureda za zaštitu prirode RH i Javne ustanove za zaštićene vrijednosti DNŽ da odmah zaustave ovu betonizaciju Lokruma??

Mišljenja smo da Rezervat Lokrum posljednjih godina sve više gubi svoj identitet i da se ne cijene ni njegova prevrijedna prirodna ni kulturna baština koja je pod strogom zaštitom UNESCO-a.Umjesto da se na mjestu nekadašnjih baraka uredio jedan povijesni botanički vrt primjeren jednom Rezervatu posebne šumske vegetacije sada se taj prostor nemilice betonira.
Koliko se na tabli pored gradilišta na „rekonstrukciji“ drvenih baraka, nedaleko Mrtvog mora, moglo iščitati prilikom naše ovih dana već 15. eko patrole, samo je Grad Dubrovnik dao dozvolu za ove radove, pa pitamo se kako nisu ishodovane dozvole od Ministartva zaštite okoliša i prirode RH, Državnog zavoda za zaštitu prirode RH i UNESCO-a pod čijom je Lokrum strogom zaštitom od 1979 .godine???

Molimo vaše žurno očitovanje!

„ Samo fantazija vješta pisca pred Grad kakav je ovaj postavila bi otok kakav je Lokrum” – poručuju.

Pročitajte još

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist