Vaše vijesti

EKO OMBLIĆI ‘Komunalci, dođite što prije u Mokošicu!

Peta Eko patrola u Mokošici

Nedavno su naši mladi ekoaktivisti, Eko-Omblići učinili svoju već 5. eko patrolu ove godine – ovaj put po jednom dijelu Mokošice i to od Eko-centra preko šetnice ‘Krijesnice’ ispod nadvožnjaka do ljetnikovca Zbutega Gozze Lazarević.

Naime, dosta naših sugrađana iz Mokošice nam dolazi u naš Eko centar ili javlja preko našeg Zelenog telefona – Eko fona 020/453-850 o komunalnim problemima Mokošice.

Prva primjedba je da je šetnica ‘Krijesnica’ u Mokošici (iz 2008 godine) počela na jednom (vis a vis mjesne Pošte ) dijelu prema kraju nogostupa kliziti, da su se pločice podosta odvojile jedna od druge i da je opasnost za pješake .Isto tako, jedna metalna ograda uz šetnicu je prilično rasklimana , ljulja se i prijeti – ,što ako se neko dijete popne na nju (a ispod je velika padina i cesta?)

Nekolicina naših Mokošana nam se žalila na sječu dva stabla nespola ispred ulaza zgrade A1 (Bartola Kašića 6) ,kažu: ‘Kome su ona smetala, bilo ih je lijepo vidjet!?’

Podvožnjak ispod jadranske ceste nitko ne održava, često bude u njemu odbačenog smeća, a ni obližnji potočići nisu pravilno usmjereni pa voda prelijeva za vrijeme kiša.Mnogi se iz Mokošice pitaju zašto ispod podvožnjaka vode betonski skalini (izgrađeni 2014) a ne ravni put tako da mogu mame s dječjim kolicima i invalidi s invalidskim kolicima iz Mokošice prići rijeci Ombli?

Vrtni prostor oko ljetnikovca Gučetić Zbutega Lazarević se po mišljenju brojnih Mokošana treba urediti onako kako je nekada izgledao renesansni vrt! On to nažalost nije ! O tome se trebaju naravno očitovati gradski konzervatori.Iako je ovaj ljetnikovac još u travnju 2013. najavljivan od gradonačelnika Grada  kao budući kulturni ljetni prostor Mokošana u 2013. i 2014. godini, isti nažalost još nije saživio!

Dolaskom na šetnicu uz rijeku pored ljetnikovca Gučetić Zbutega Lazarević, naši ekoaktivisti su primjetili kako se rijeka Ombla u posljednjih par godina sve više nasipa i betonira radi parkinga i privezišta, što je nedopustivo! Primjetili su da uz šetnicu uz rijeku nema kanti za smeće i drvenih klupa za odmor!

Ovo je samo dijelić primjedbi naših Mokošana, o drugima ćemo drugom prilikom. Nadamo se da će gradski komunalci u što skorijem roku riješiti ove komunalne probleme Mokošice, posebno gdje postoji opasnost za ljudske živote!

Voditeljica: Jadranka Šimunović

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist