Sport

EKIPNO PRVENSTVO Plivački klub Jug u muškoj konkurenciji ostvario povijesni uspjeh!

U Splitu se u proteklog vikenda održalo Ekipno A i B prvenstvo Hrvatske u plivanju u muškoj i ženskoj konkurenciji. U svakom prvenstvu natjecalo se po osam klubova.
Muška ekipa Plivačkog kluba Jug nastupila je u A ekipnom prvenstvu i ostvarila najbolji plasman u povijesti kluba u muškoj konkurenciji – 2. mjesto! Nakon tri dijela natjecanja, otplivanih 26 pojedinačnih utrka i tri štafetne, naši plivači osvojili su 18906 bodova te postali viceprvaci Hrvatske. Prvo mjesto osvojila je Mladost Zagreb s osvojenih 19513 bodova, a treće mjesto Medveščak Zagreb s osvojenih 18691. Plivački klub Jug nastupio je u sastavu: Mario Šurković, Michel Brassard, Vlaho Nenadić, Juraj Barčot, Marko Baletin, Bruno Tošović (zamjena). Uz njih je bio trener Frane Ćirak.
-Neopisivo smo ponosni na činjenicu da su ovaj uspjeh ostvarili sve od reda naši domaći momci iz Dubrovnika. Također, bitno je istaknuti da su teret svih utrka iznijela samo petorica plivača po čemu smo bili najmanja ekipa na natjecanju. To dovoljno govori o koliko se velikom uspjehu radi, navode iz PK Jug.
Ženska ekipa nastupila je u B ekipnom prvenstvu. Djevojke su ove godine bile u nešto pomlađenom sastavu, ali su ispunile cilj koji je bio ostanak u B rangu te zauzele sedmo mjesto.  Nastupili su u sastavu: Tonka Bušković, Lara Šurković, Maja Perak, Petra Smokvina, Ivana Puljić, Ana Lučić, a uz njih je bio trener Andrej Drobac.
– Čestitke momcima na povijesnom uspjehu, čestitke i djevojkama na ostvarenom zacrtanom cilju. Bravo svi! Sretni smo i zadovoljni, ali već od danas nastavljamo raditi kako bi što spremniji dočekali završni, ljetni dio sezone, poručili su iz kluba. 
Foto: PK Jug Facebook 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist