Aktualno

EFEKTI SJEDNICE VLADE ‘Milijarda kuna za bolju kvalitetu života Dubrovčana’

EFEKTI SJEDNICE VLADE 'Milijarda kuna za bolju kvalitetu života Dubrovčana'

Vrijednost projekata koje je Vlada RH usvojila na sjednici u petak za područje Dubrovnika prelazi milijardu kuna, rekao je nakon sjednice gradonačelnik Mato Franković dodavši kako svi oni imaju za cilj podizanje kvalitete života svih građana i rješavanje osnovnih infrastrukturnih problema poput kanalizacijske i vodovodne mreže. 

Premijer Plenković ponovno je istaknuo kako je ukupna vrijednost svih zaključaka, odluka, ugovora i sporazuma iznosi 4,5 milijardi kuna. Ova sjednica je, rekao je Plenković, pokazala da samo trajnim međusobnim dijalogom  možemo međusobno pridonijeti realizaciji političkih i gospodarskih prioriteta svih dijelova Hrvatske i tako smanjivati nejednakosti i jačati našu politiku ravnomjernog regionalnog razvoja.

Župan Nikola Dobroslavić zadovoljan je današnjim zasjedanjem Vlade istaknuvši kako se na dnevnom redu bili brojni vitalno važni projekti, a posebno oni koji se tiču prometne povezanosti.

Na pitanje u kojem će se roku realizirati svi ovi projekti, premijer je odgovorio: Kako koji’.

-Neki su puno brži, dok vodno-komunalno gospodarstvo svugdje traje nekoliko godina. To nije nešto što se može realizirati preko noći, posebno projekti aglomeracija kojima treba određeno vrijeme – rekao je Plenković dodavši kako neki manji zahvati mogu biti realizirani kroz godinu dana.

-Gradilište Pelješkog mosta danas bitno drukčije izgleda nego ranije. Imate konkretan projekt, sredstva, proces, dinamiku, izvođača koji je postavio u jednom komadu pilote od 130 metara koji je za Guinnessovu knjigu rekorda. Stvari se konkretiziraju, ne želimo donositi apstraktne zaključke već konkretne stvari – rekao je premijer odgovarajući na pitanja novinara, koji su se prisjetili kako je brza cesta bila i na dnevnom redu sjednice Vlade u Dubrovniku 2005.

-Radi se i praćenje provedbe tih zaključaka – rekao je Plenković.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist