Aktualno

EFEKTI SJEDNICE VLADE ‘Milijarda kuna za bolju kvalitetu života Dubrovčana’

Vrijednost projekata koje je Vlada RH usvojila na sjednici u petak za područje Dubrovnika prelazi milijardu kuna, rekao je nakon sjednice gradonačelnik Mato Franković dodavši kako svi oni imaju za cilj podizanje kvalitete života svih građana i rješavanje osnovnih infrastrukturnih problema poput kanalizacijske i vodovodne mreže. 

Premijer Plenković ponovno je istaknuo kako je ukupna vrijednost svih zaključaka, odluka, ugovora i sporazuma iznosi 4,5 milijardi kuna. Ova sjednica je, rekao je Plenković, pokazala da samo trajnim međusobnim dijalogom  možemo međusobno pridonijeti realizaciji političkih i gospodarskih prioriteta svih dijelova Hrvatske i tako smanjivati nejednakosti i jačati našu politiku ravnomjernog regionalnog razvoja.

Župan Nikola Dobroslavić zadovoljan je današnjim zasjedanjem Vlade istaknuvši kako se na dnevnom redu bili brojni vitalno važni projekti, a posebno oni koji se tiču prometne povezanosti.

Na pitanje u kojem će se roku realizirati svi ovi projekti, premijer je odgovorio: Kako koji’.

-Neki su puno brži, dok vodno-komunalno gospodarstvo svugdje traje nekoliko godina. To nije nešto što se može realizirati preko noći, posebno projekti aglomeracija kojima treba određeno vrijeme – rekao je Plenković dodavši kako neki manji zahvati mogu biti realizirani kroz godinu dana.

-Gradilište Pelješkog mosta danas bitno drukčije izgleda nego ranije. Imate konkretan projekt, sredstva, proces, dinamiku, izvođača koji je postavio u jednom komadu pilote od 130 metara koji je za Guinnessovu knjigu rekorda. Stvari se konkretiziraju, ne želimo donositi apstraktne zaključke već konkretne stvari – rekao je premijer odgovarajući na pitanja novinara, koji su se prisjetili kako je brza cesta bila i na dnevnom redu sjednice Vlade u Dubrovniku 2005.

-Radi se i praćenje provedbe tih zaključaka – rekao je Plenković.

Pročitajte još

Ponovno otvorena Kneževa barokna kapelica u Dvoru posvećena rođenju Blažene Djevice Marije

Dulist

Interaktivne radionice Pričopričanja u Saloči od zrcala

Dulist

NOVI REKORD Akcijom ’24 sata bez kompromisa’ sakupljeno 74 tisuće kuna!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija