Sport

‘EARTH, SEA & FIRE’ Jakša Diklić opet slavi u olimpijskom triatlonu

'EARTH, SEA & FIRE' Jakša Diklić opet slavi u olimpijskom triatlonu

Konavoski triatlonac Jakša Diklić i ove je godine pobjednik olimpijskog triatlona, koji se ove subote održao u Gružu u sklopu drugog međunarodnog multi-sport događaja ‘Dubrovnik Triatlon Earth, Sea & Fire’. Diklić je u ovoj kategoriji s vremenom 2:05:34 bio brži od Luke Čupića iz Crne Gore koji je u cilj ušao s vremenom 2:10:46, dok je treće mjesto zauzeo Riccardo Kuhar iz Hrvatske s vremenom 2:11:48. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Ava Lee iz Velike Britanije s vremenom 2:23:33. Druga je Jelena Tomašević iz Crne Gore (2:23:53), dok je treća Hannah Grant iz Švicarske s vremenom 2:32:49.
Natjecanje se održalo i u distancama super sprint triatlon i sprint triatlon. U super sprintu najbrži su bili Jan Peterka iz Slovenije, dubrovački trkač Luka Rajčević i Aleksandar Filip iz Crne Gore. Haris Fazlić iz BiH prvi je bio u sprintu, dok je najbrža triatlonka u istoj disciplini bila Monika Peterka iz Slovenije.

Inače, super sprint se sastojao od 375 metara plivanja, 10 kilometara biciklom i 5 kilometara trčanja. Sprint je kategorija u kojoj se odradilo 750 metara plivanja, 20 kilometara biciklom i 5 kilometara trčanja. Najpopularnija kategorija, olimpijski triatlon sastojala se od 1500 metara plivanja, 40 kilometara biciklom i 10 kilometara trčanja.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist