Crna kronika

Dvojac šumskom stazom uveo stranca iz BiH u Hrvatsku, zatekli ih policajci

Stonska policija spriječila pokušaj protuzakonitog prebacivanja osobe. Naime, u večernjim satima u nedjelju, 15. listopada, policijski službenici Policijske postaje Ston su, obavljajući nadzor državne granice, u blizini granične crte zatekli tri muške osobe.

Budući se u konkretnom slučaju posumnjalo u nezakoniti prelazak državne granice, policija je svu trojicu muškaraca uhitila i dovela u prostorije policije na kriminalističko istraživanje.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su 46-godišnji državljanin RH i 27-godišnji državljanin BiH, prema prethodnom dogovoru i iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, šumskom stazom uveli stranog državljanina iz pravca BiH, iako su znali da se radi o stranom državljaninu koji ne ispunjava uvjete za ulazak i boravak na području RH.

Nakon što su ušli u RH, namjeravali su ga predati trećoj osobi koja ga je trebala prebaciti u zapadnoeuropske zemlje.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj državljanin RH i državljanin BiH su uz kaznene prijave predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok se prema stranom državljaninu postupilo sukladno Zakonu o strancima.

Pročitajte još

U Dubrovniku i Pločama prodavali kokain, amfetamin i marihuanu

Dulist

[FOTO/VIDEO] Planulo krovište kuće u Mokošici

Dulist

PROMETNA U NAZOROVOJ Automobil udario pješaka na pješačkom prijelazu

Dulist