Koronavirus u Hrvatskoj

Dvije osobe prekršile samoizolaciju, zatečene u stanicama za tehnički pregled

stanica za tehnicki pregled5 eurodubrovnik05

Dvije osobe u protekla 24 sata prekršile su mjeru samoizolacije, a načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević pojasnio je kako su zatečeni u stanicama za tehnički pregled vozila.

-Svi su naši informatički sustavi uglavnom uvezani, a ove su se osobe pojavile u dvije različite stanice za tehnički pregled na području županije te su htjele produljiti valjanost tehničkog pregleda. To nisu uspjele napraviti jer je sustav evidentirao da su pod mjerom samoizolacije, o čemu su izviješteni policijski službenici te je obavljen razgovor s osobama, upozorene su te će se poslati obavijest Državnom inspektoratu – rekao je Pavličević te dodao kako je prva osoba pogrešno računala trajanje dana samoizolacije.

-Ovdje se rokovi račnaju kako se računaju u prekršajnom, upravnom ili kaznenom postupku, a to je 14 dana otkad je mjera izrečena. Ne 14. dan nego 14 dana. Druga je osoba znatno ranije došla u stanicu za tehnički pregled. Inače, nijedna odluka nije suspendirala obavljanje tehničkog pregleda. Osobe koje su zatečene u nekoj od europskih zemalja, članica EU, mogu u njoj obaviti tehnički pregled. Poželjno je da izvješće o pregledu bude na engleskom jeziku, a dolaskom u Hrvatsku plaćaju samo osnovne dadžbine. Osiguranje se može platiti i online. Za osobe koje su zatečene van Europske unije i članica Scehngena, osiguranje im doista vrijedi dok je naznačeno na prometnim dozvolama. 15 dana od isteka prometne dozvole, građanin nije dužan vratiti tablice. Vrijeme j e prolongirano na 30 dana od prestanka epidemije. To ne znači da može upravljati na cesti s neregistriranim vozilom – rekao je Pavličević.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist