Sport

Dva srebra i četiri bronce za Jugaše na Prvenstvu Hrvatske

Dva srebra i četiri bronce za Jugaše na Prvenstvu Hrvatske

Na Prvenstvu Hrvatske koje se protekla četiri dana održalo u Zagrebu PK Jug je predstavljalo 7 članova te su osvojili ukupno 6 medalja od kojih 2 srebra i 4 bronce.

Juraj Barčot osvojio je juniorsko srebro na 200 mješovito, a na 400 slobodno juniorsku broncu. Mario Šurković osvojio je srebro u ml.seniorskoj i broncu u seniorskoj kategoriji na 200 mješovito, a Michel Brassard na 200 delfin ml. seniorsku i seniorsku broncu. Još su nastupili Katarina Nenadić, Tonka Bušković, Antonia Šurković i Rafaela Škrabo.

Na Prvenstu Hrvatske dijelile su se HEP Grand Prix nagrade za 2021/2022 sezonu, zbroj najboljih rezultata po FINA bodovima na HEP mitinzima. U apsolutnoj kategoriji plivačica i plivača Mario Šurković je ostao četvrti, a u juniorskoj kategoriji plivača Juraj Barčot je zauzeo također treće mjesto! Jugaše na je na ovom natjecanju vodio trener Andrej Drobac, a Frane Ćirak se priključio predzadnji dan natjecanja nakon povratka s EYOF-a.

-Ovaj put naša ekipa ostvarila je nešto skromniji uspjeh od onoga na što smo u posljednje vrijeme naviknuli. Ali, jednostavno okolnosti su bile takve, ekipa je bila brojčano dosta manja zbog bolesti, upisa na fakultete… Mario Šurković došao je na prvenstvo s ozlijeđenom gležnjem te je bilo upitno hoće li uopće moći plivati. Probao je, međutim, daleko je to od njegovog pravog izdanja, tako da posljednji dan nije niti plivao. Vlaho Nenadić u vrijeme PH bio je na EYOF-u te je stigao posljednji dan, međutim dobio je crijevnu virozu i nije mogao nastupiti. Također, nismo uopće nastupili u muškim štafetama. Bez obzira na navedene okolnosti, čestitamo našim plivačima na dobrom nastupu i izvrsnoj cijeloj sezoni – istaknuli su iz kluba.

Nenadić na EYOF-u
U Slovačkoj se od 24. do 31. srpnja održavao EYOF odnosno Europski Olimpijski festival mladih. Festival je okupio najbolje mlade sportaše Europe u dobi do 14 do 18 godina. Reprezentaciju Hrvatske u plivanju  predstavljalo je ukupno 8 sportaša, od kojih 4 plivača i 4 plivačice.

-Među hrvatskim plivačima boje Hrvatske branio je plivač Juga Vlaho Nenadić koji je nastupio u ukupno tri pojedinačne discipline: 50 slobodno, 100 slobodno i 200 slobodno i ostvario izvrsne rezultate. U disciplini 100 slobodno prošao je kroz kvalifikacije, polufinala i na kraju u finalu zauzeo visoko 5. mjesto s novim osobnim rekordom 51.85!!! Na 50 slobodno i 200 slobodno prošao je kvalifikacije, te nastupio u polufinalima u kojima je na 50 slobodno završio kao 13., a na 200 slobodno ukupno 10. Glavni trener Hrvatske plivačke reprezentacije na Eyofu je naš trener Frane Ćirak. Hrvatsko plivanje  osvojilo je ukupno 3 odličja od kojih 2 zlata i 1 srebro. Čestitamo Vlahu i Frani na izvrsnom nastupu u iznimno jakoj konkurenciji – napisali su iz PK Jug.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist