Sport

DVA MEĐUNARODNA TURNIRA Vikend iza nas u znaku badmintona!

DVA MEĐUNARODNA TURNIRA Vikend iza nas u znaku badmintona!

 Od petka, 7. listopada do nedjelje 9. listopada 2016. u Dubrovniku se u Sportskoj dvorani u Gospinom polju održalo drugo izdanje Valamar Junior Open-a, Otvorenog juniorskog prvenstva Hrvatske, turnira koji se boduje za Svjetsku rang listu juniora (do 19 godina).

U isto vrijeme se u dvorani OŠ Župa Dubrovačka održao Yonex Youth International, međunarodni turnir za podmladak (U11 – do 11 g., U13 – do 13 g. i U15 – do 15 g.).

Na Valamar Junior Openu sudjelovalo je 97 igračica i igrača iz ukupno 18 država. Natjecatelji su nastupali u 5 konkurencija – juniori pojedinačno i u paru, juniorke pojedinačno i u paru, te mješoviti parovi.

Evo i rezultata:
Juniori pojedinačno: 1. Filimon Collins-Valentine (Rumunjska), 2. Cristian Savin (Češka), 3. Miha Ivančič (Slovenija) i Tobias Kuenzi (Švicarska).

Juniorke pojedinačno: 1. Jenjira Stadelmann (Švicarska), 2. Reka Madarasz (Mađarska), 3. Wiktoria Dabczynska (Poljska) i Tereza Švabikova (Češka).

Juniori parovi: 1. Robert Cybulski / Pawel Smilowski (Poljska), 2. Fabio Caponio / Giovanni Toti (Italija), 3. Julien Carraggi / Gertjan Devaere (Belgija) i David Orteu / Julien Scheiwiller (Švicarske).

Juniorke parovi: 1. Wiktoria Dabczynska / Aleksandra Goszczynska (Poljska), 2. Aline Muller / Jenjira Stadelmann (Švicarska), 3. Joke De Langhe / Lise Jaques (Belgija) i Nika Arih / Petra Polanc (Slovenija).

Mješoviti parovi: 1. Pawel Smilowski / Magdalena Swierczynska (Poljska), 2. Miha Ivanič / Nika Arih (Slovenija), 3. Robert Cybulski / Wiktoria Dabczynska (Poljska) i Miha Ivančič / Petra Polanc (Slovenija).

Na turniru je nastupili i članovi Badmintonskog kluba Aedium iz Dubrovnika, kojima je ovaj turnir dobro poslužio za stjecanje iskustva na međunarodnim natjecanjima. Mia Čerjan je nastupila u mješovitim parovima zajedno sa suigračem iz Čakovca, Lukom Grubićem, i poraženi su u prvom kolu od para iz Poljske. Sa istim suigračem je u muškim parovima nastupio Marin Šućur i isto su poraženi u prvom kolu od para iz Srbije. Voditelj je bio trener BK Aedium Ratko Galjer.

Na ‘župskom’ Yonex Youth Internationalu ukupno je nastupilo 63 igračice i igrača iz 5 država (Slovenija, Srbija, Mađarska, Bugarska i Hrvatska). Igračice i igrači Badmintonskog kluba Aedium pod vodstvom trenera Vlaha Čerjana su ostvarili sljedeće rezultate:

U11 M pojedinačno: 3. Patrik Karamatić
U11 Ž pojedinačno: 2. Lana Korać, 3. Romea Milković
U11 M parovi: 3. Patrik Karamatić i Davor Makivić
U11 Ž parovi: 1. Lana Korać i Lučia Galjer, 3. Ema Selmani i Margarita Đurić, Alani Lunjić i Mateja Mojaš
U13 M pojedinačno: 3. Marko Janičić
U13 Ž parovi: 3. Nika Masle i Nika Matana, Dana Pavlović i Noa Selmani
U13 MŽ parovi: 3. Marko Janičić i Nika Matana, Maroje Musladin i Nika Masle
U15 Ž pojedinačno: 3. Barbara Janičić
U15 Ž parovi: 3. Barbara Janičić i Andrea Vlašić
U15 MŽ parovi: 3. Barbara Janičić i Borna Vadlja iz Čakovca

Još su nastupili Leona Milković, Maja Makivić, Patrik Konjuh i Petra Šilje.

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist