Aktualno

DUSAB Kako zaštititi prava oboljelih od svih oblika demencije?

Dubrovačka udruga skrbnika, njegovatelja, bolesnika, i prijatelja Alzheimerove bolesti i ostalih demencija (DUSAB) već četvrtu godinu radi na podizanju razine svijesti o posljedicama Alzheimerove bolesti i drugih vrsta demencija.

Demencija je rastući problem u medicinskom, socijalnom i ekonomskom sektoru te uvelike utječe na društvo u cjelini. Stoga DUSAB kao i svake godine organizira javnu tribinu na temu problema demencije te nudi teško dostupne informacije njegovateljima i njihovim oboljelima.

Tema ovogodišnje javne tribine koja se održava u subotu 21. travnja od 18 do 20 sati u Dvorani Sv. Ivana Pavla II. je ‘Zaštita prava oboljelih od svih oblika demencije’.

Posebna pozornost bit će usmjerena prema problemima nedostatka registra oboljelih, priznavanja statusa osoba s invaliditetom, diskriminacije glede socijalne i zdravstvene zaštite, nedostatka smještajnih kapaciteta za oboljele od demencije.

Gost tribine je pravnica iz Osijeka i predsjednica udruge Memoria Silvija Dološić.

Javna tribina je otvorena za sve zainteresirane i za sve koji žele iz prve ruke više saznati kako ostvariti svoja prava i prava svojih oboljelih.

Pročitajte još

PRILAGODBA JE U TIJEKU Zračna luka Dubrovnik spremno će dočekati ulazak u Schengen

Andrea Falkoni Račić

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] ZJENA GLAMOČANIN Misija mi je da moja kći pokupi dubrovačku vibru!

Mia Njavro Banić

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija