DuList PROMO

DUNEA I ŽUPANIJA Kreativni projekti u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

DCIM100MEDIADJI_0120.JPG

Kroz strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije TAKE IT SLOW te projekt CREATURES, ugovoren kroz Jadransko-jonski program, sa zajedničkom vrijednošću preko osam milijuna kuna, Regionalna agencija DUNEA promovira inovativne i kreativne pristupe istraživanju, očuvanju i upravljanju baštinom, a sve kroz suradnju s kreativnim i kulturnim industrijama.

U sklopu projekta TAKE IT SLOW pilot područje poluotoka Pelješca dobit će interpretacijski centar u Kneževom dvoru u Stonu gdje će se vrijednosti gastronomije u baštinskom i umjetničkom smislu prezentirati inovativnim i kreativnim sadržajem. Fokus projekta CREATURES su dvije kreativne staze kao primjer novog održivog iskustvenog turističkog proizvoda namijenjenog mladim turistima, proizvod koji je senzoran tj. stimulira sva osjetila te valorizira kulturnu baštinu.

blank

U posljednjih dvadeset godina u Europskoj uniji raste svijest o važnosti kulturnih i kreativnih industrija te su na razini politika EU prepoznate kao jedan od pokretača društvene i teritorijalne kohezije, kreativnosti i inovacija, s pozitivnim učincima prelijevanja na ostatak ekonomije i društva u cjelini.

Regionalna agencija DUNEA kroz projekt ‘Znanjem do EU fondova’ pruža stručnu pomoć Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao nositelju projekta TAKE IT SLOW, u cjelokupnoj provedbi projektnih aktivnosti.


Sadržaj članka isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Pročitajte još

LJILJANA BJELOVUČIĆ Vino Dranče i Pelješki vrhovi su bili ljubav na prvi pogled

Dulist

CENTAR ZA KRALJEŽNICU Učinkovit pristup temeljen na znanstvenim spoznajama i dugogodišnjem iskustvu

Dulist

BUTIGA RODEA U MINČETI Omiljeno odredište za sve ljubiteljice europske obuće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija