Politika

DUJMOVIĆ ŽUPANU “Demagogija ispred javnog interesa”

Valentin Dujmović

Županijska organizacija HNS-a uputila je priopćenje povodom današnjeg istupa župana Nikole Dobroslavića na temu prometnog povezivanja juga Hrvatske.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

„Demagogija ispred javnog interesa – zaboravni župan

U nevjerici čitajući priopćenje župana Dobroslavića nedvojbeno se može zaključiti kako taj čovjek ne poznaje niti jedan drugi interes osim svog vlastitog, a taj je isključivo ne raditi ništa i čuvati fotelju.

Dok se naš zaboravni župan pita kako je premijer Milanović mogao pristati da nam netko pokloni alternativno i prihvatljivo rješenje prometne izoliranosti koje građanima zasigurno nosi boljitak, istodobno se nije prisjetio pljačke u organizaciji vlastite stranke, koja je za istu i osuđena, a zbog koje već nekoliko godina stojimo u mjestu te zbog koje sami nismo u mogućnosti financirati niti autocestu, a niti Pelješki most.

Iako je njemu očito lako zaboraviti kako je naša država za vrijeme vladavine HDZ-a opljačkana i opustošena, što nas je i dovelo u situaciju da autocesta trenutno prestaje u Pločama, a stanovnici Pelješca još uvijek nemaju moderne ceste, smatramo kako ipak trebamo biti pozitivni. Jer krenuli smo se oporavljati nakon Domovinskog rata, pa smatramo kako ovaj narod ima snage oporaviti se i nakon sramotne epizode s vladavinom njegove stranke.

Nasuprot pak županu Dobroslaviću, koji očito više voli živjeti u oblacima i baviti se demagogijom, premijer Milanović postupio je odgovorno i bez lažnih obećanja, baš kao što bi svatko od nas, pa i sam župan, postupio da se radi o njegovom novcu, i tu se vidi razlika između prethodne dvije i ove Vlade, koja se prema našem novcu odnosi odgovorno.

Danas više nemamo izbora, u ovom trenutku jedino što možemo je ponašati se racionalno i prihvatiti poklon koji nam se nudi.

Vrijeme kada smo mogli birati ukrao nam je HDZ koji je onda također imao izbor – pljačkati ili ne, a sud je presudom rekao koji put su odabrali.

Stoga pozivamo sve političke opcije da se oglase te da zajedno napravimo apsolutno sve kako bismo pomogli u realizaciji ovoga za našu županiju krucijalnog projekta.

Potrebno je odmah nakon sastanka s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i dogovora u Berlinu pokrenuti postupak Izmjena i dopuna Prostornog plana Županije kako bi se u isti ubacile pristupne ceste, brze ceste, obilaznice i drugi prateći objekti nove trase pravca Jadransko-jonske autoceste.

No, sve to, kako je naglasio i premijer Milanović, ne znači odustajanje od autoceste Ploče-Dubrovnik, ali ona mora čekati oporavak Hrvatske. Vrijeme je da prekinemo s politikanstvom i da danas snažnije nego ikada pokažemo kako smo dorasli situaciji i iskoristimo ponuđenu priliku na najbolji mogući način, za dobrobit svih žitelja Dubrovaćko-neretvanske županije.

Valentin Dujmović
Predsjednik ŽO HNS-a DNŽ”

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist